Nieuw scherm voor PowerMac G5

Een vriend van mij heeft een PowerMac G5 1,8 Ghz. Hij gebruikt hem om een tijdschrift te maken.
Hij wil voor een bescheiden prijs een nieuw scherm kopen.
http://www.pcworldbusiness.co.uk/buy-rent/Samsung+SyncMaster+S22B150N+PC+Monitor/P134399P?from=category&heat=txt
Is dit een goede keuze en is dat scherm via een DVI-VGA adaptor aansluitbaar? Of zie ik iets over het hoofd?
Alvast bedankt voor alle hulp en eventuele suggesties.

De grafische kaart is een nVidia 5200 64 MB RAM.

Indien je voor een goed (lees: kleurecht) scherm wil gaan, zeker wanneer je werkt voor drukkerij, adviseer ik een LaCie of een Eizo scherm. Investeer dan ook nog enkele euro's voor een hardware callibrator systeem bvb van X-Rite (Eye-One) Alleen dan ben je zeker van de juiste kleurweergave van je beeldscherm. Succes!

Eventjes gekeken bij LaCie: Vanaf € 1.249,00Incl. BTW.:slant:
Dat Samsung scherm kost 99 EUR. Dat is natuurlijk een totaal andere prijsklasse.
Hij heeft momenteel een CRT La Cie scherm en het is al vele jaren oud.
Een Eizo zie ik wel staan aan 250-274 EUR.
Ik zal nog eens met hem overleggen. Maar is dat scherm via een DVI-VGA adaptor aansluitbaar? En is 64 MB VRAM voldoende?

Uiteindelijk bepaalt het budget natuurlijk alles, maar die Samsung van 99 € ??
Echt niet doen!
Samsung heeft wel kwalitatief goede schermen, zeker voor hun prijs. Maar reken er maar op dat kwaliteit zijn prijs heeft. Wat de specificaties betreft zou ik gewoon even vragen aan de verkoper. (of check even op internet) En ik zou sowieso investeren in een "eye-One" van X-Rite!

... Persoonlijk zou ik zeker 300-400 € uitgeven voor zo een scherm. Je wil toch een beetje zeker zijn van wat je op je scherm ziet?

[quote=Mac Hammer Fan url=http://www.onemorething.nl/community/topic/nieuw-scherm-voor-powermac-g5#post-2454631 time=1346146002]De grafische kaart is een nVidia 5200 64 MB RAM.[/quote]
Dat is vrij weinig voor de hedendaagse schermen (mogelijk te weinig). Een zwaardere kaart zal dus ook nodig zijn, anders heb je kans op een misaanpassing waardoor je alleen de lagere resoluties kan gebruiken.

Let wel op wat je koopt, want het is een oude G5 en die kan niet alle hedendaagse kaarten zomaar gebruiken.

[quote=Mac Hammer Fan url=http://www.onemorething.nl/community/topic/nieuw-scherm-voor-powermac-g5#post-2454675 time=1346151623]Een Eizo zie ik wel staan aan 250-274 EUR.[/quote] De EIZO CG243 is een [url=http://www.eizowinkel.nl/eizo-coloredge.html][b]ColorEdge[/b][/url] Monitor [size=2]Voor de fotografie en beeldbewerking is het van groot belang om goed te kunnen zien met wat voor beelden u aan het werk bent. De[url=http://www.eizowinkel.nl/eizo-coloredge.html] Eizo ColorEdge [/url]monitoren hebben een groot kleurbereik en zijn voorzien van allerlei technische aanpassingen om een zo representatief mogelijk beeld te krijgen. Ook zijn deze monitoren voorzien van een hardware kalibratie mogelijkheid om uw monitor zo precies mogelijk af te stellen via een kalibratiesysteem.[/size] De Eizo SX2462W is een[url=http://www.eizowinkel.nl/eizo-flexscan.html][b] FlexScan[/b][/url] Monitor meer gemaakt voor DTP office en CAD en daar zit het verschil ,maar de Dell 27 bijvoorbeeld verschilt niet zoveel met een FlexScan van Eizo. Maar altijd beter dan de schermen van Apple die storend spiegelen en de kleuren mooier maken dan ze in werkelijkheid zijn , en dat is zonde als je veel geld hebt geïnvesteerd in een kwalitatieve camera met dure lenzen en zeker [b]als je drukwerk maakt,[/b] kun je beter voor een duurder maar kwalitatiever beeldscherm kiezen.

Kijk verder even in dit lopende topic : [url=http://www.onemorething.nl/community/topic/alternatieve-beeldschermen-voor-je-mac-een-overzicht/page/22]Alternatieve beeldschermen voor je Mac: een overzicht[/url]

[quote=hendrik ijzerbroot url=http://www.onemorething.nl/community/topic/nieuw-scherm-voor-powermac-g5#post-2454703 time=1346154642]Dat is vrij weinig voor de hedendaagse schermen (mogelijk te weinig). Een zwaardere kaart zal dus ook nodig zijn, anders heb je kans op een misaanpassing waardoor je alleen de lagere resoluties kan gebruiken.[/quote]Aangezien ze toen al Cinema Displays van 1920 x 1200 hadden, is dat geen probleem.

Ja, maar het hangt toch af van de resolutie van het [i]nu[/i] gekochte scherm? Die kunnen al weer een stuk hoger dan 1900 x 1200. Dus veel hoger dan deze 1900 x 1200 moet het niet worden lijkt mij.

Gezien de keuzes die de TS al noemde is dat niet het geval...