Nieuwe 13" Macbook Pro dimt helemaal uit zichzelf

Mijn neefje zijn MacBook Pro 13" is vanmiddag gekocht. Geïnstalleerd en na een tijdje begon het scherm op willekeurige tijdstippen automatisch te dimmen naar zwart. Nu doet hij het steeds vaker, soms wel 3x achter elkaar. Bij de energieinstellingen staat alles ingesteld dat hij nooit moet dimmen of in sluimerstand moet gaan. De lightsensor is zelfs uitgevinkt.

Kent iemand dit probleem?

Er hangt een Apple BT Toetsenbord en muis aan. Het toestenbord hebben we al uitgezet om uit te sluiten dat het daardoor komt.

Heb je een interactieve hoek ingesteld?

http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=148770

Hadden we wel. Maar hij gaat dan gewoon op zwart.

Maar bij de MacBook Pro is het net alsof iemand op de dimknop van het toetsenbord drukt. Het dim-icon komt ook in het midden van het scherm in beeld.

om te controleren of het misschien toch een instelling is: maak een test account aan, log daarop in. kijk of het daar ook gebeurt. zo ja: de macbook terugbrengen. zo nee: op zoek naar de instelling/configuratie.

edit: probeer eerst ook eens om bluetooth uit te zetten. op de macbook (‘schakel bluetooth uit’)

System Preferences > Displays > Display tab, UNcheck the box to 'Automatically adjust brightness as ambient light changes'.

[quote:a1577c7348="Yaris"]System Preferences > Displays > Display tab, UNcheck the box to 'Automatically adjust brightness as ambient light changes'.[/quote:a1577c7348]

Helpt niet. Eens proberen met een nieuwe account.

Volgende tip:

Try Apple Menu > System Preferences > Energy Saver, and for both “Battery” and “Power Adapter,” uncheck “Automatically reduce the display brightness before display sleep.”

Als softwarematig alle instellingen juist zijn, en tóch gaat 'ie zelf aanpassingen maken, dan moet die opdracht ergens geactiveerd worden. Als er geen programmaatjes van derden op staan die deze functies kunnen aanpassen, dan denk ik aan een hardwarematig probleem en zou ik ermee terug gaan.