Nieuwe 27 inch Imac (die dunne) verkopen...

Hallo allemaal,

Ik heb een nieuwe 27-inch Imac (zo’n dunne weet je wel). Deze bevalt niet. Nu heb ik begrepen, dat ik deze Imac op dit forum niet te koop mag zetten, dat doe ik dus ook niet. Maar weten jullie een goede site (geen marktplaats) waarop ik deze kan zetten?

bvd

www.tweedehandsmac.nl

Beste Sanne,

Mag ik jou (uit nieuwsgierigheid) vragen wat er niet bevalt aan de computer?

http://www.macfreak.nl/

Heeft ook een afdeling waar je Mac spullen mag verkopen en daar kijken-/reageren ook wel mensen op.
Het probleem is alleen dat als je daar nog geen lid bent dan komt het een beetje raar over als je iets wilt verkopen, nieuw lid, een zo goed als nieuwe iMac …

Nadelen:
Traaaaaaaaaag
Magicmouse is een prima RSI-generator
Toetsenbord is een drama (zie ander draadje)
Parallels (Windows) loopt niet lekker
Ik mis de DVD-speler
Mijn laptop kan niet aangesloten worden. (2e Scherm!)

Voordelen:
Het oogt mooi…

Traag? Ik heb ook de nieuwe en die is helemaal niet traag, de snelste iMac die er is!
Welke specificaties heeft jouw iMac als ik vragen mag?

Zonde…

@Robbie122: je zegt het juist: de snelste Imac, maar er zijn snellere machines van een ander merk…

Voor de rest ga ik niet in op je vragen, want het is niet de bedoeling, dat ik hier een hele discussie ga voeren over de pro’s en contra’s. Ik heb reeds (oa) de nadelen opgenoemd en dat vind ik genoeg.

Mijn vraag is alleen: is er een goede site waar veel Apple-freaks kijken/zoeken voor tweedehands Apples…

Ja hoor die site’s zijn er genoeg, al in de reactie van Pivni Pes staat een prima site.

Hmm bedankt voor je reactie Sanne. Ik heb ook even je reactie-geschiedenis gekeken, persoonlijk denk ik dat je wellicht baat kan hebben van iemand die jou persoonlijk 1 op 1 kan helpen met je Mac en de vragen die jij daarbij hebt. Ik krijg het gevoel dat sommige dingen voor jou niet goed werken door onwetendheid of de Windows manier van denken en doen, zoals je altijd gewend bent geweest(?).

Verder wil ik me er niet teveel mee bemoeien en laat ik hierbij, maar ik zie zelf al een paar verbeterpuntjes die relatief eenvoudig op te lossen kunnen zijn…

Maargoed, succes met de verkoop.

Pm me even met specs prijs en locatie. Mss ben ik wel geïnteresseerd.

[quote=sannepanne url=http://www.onemorething.nl/community/topic/nieuwe-27-inch-imac-die-dunne-verkopen/#post-2576631 time=1374166659]Nadelen:
Traaaaaaaaaag Software dat is aangepast op de hardware, in combinatie met hardware die vrij stevig is kan bijna niet traag zijn. Zeker niet op de lange termijn
Magicmouse is een prima RSI-generator Heeft ermee te maken hoe je hem vasthoudt, al is het inderdaad niet de meest ergonomische muis. Een andere muis kan daarvoor een oplossing zijn, anders is het wat mij betreft het volle-asbak=nieuwe-auto principe
Toetsenbord is een drama (zie ander draadje) Kan inderdaad een punt zijn
Parallels (Windows) loopt niet lekker Klopt, maar bootcamp wel. De best Windows-draaiende machine is een Mac
Ik mis de DVD-speler Heb je een punt
Mijn laptop kan niet aangesloten worden. (2e Scherm!) Voor zo ver ik weet, kan een 27" iMac dienen als tweede display

Voordelen:
Het oogt mooi…[/quote]

Voor de rest is het aan jezelf of je hem weg doet, de manieren die ik zou kiezen zijn marktplaats of zoals Pivni Pes al zegt: tweedehandsmac.nl.

Ik heb een paar maanden geleden een tweedehands mac gekocht via marktplaats, echter zit daar heel veel troep tussen, zowel bij de kopers als bij de verkopers. Je moet echt wel weten van de hoed en de rand om daar spullen (zeker met dit soort bedragen), te kunnen kopen of verkopen.

Je zult niet de eerste zijn met problemen. Let dus goed op! Boter bij de vis zoals gezegd.

En wellicht ten overvloede deze regels, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Ik heb reeds Windows8 draaien mbv Parallels. Kan ik dan Bootcamp daarnaast installeren?

Hmm, dat de iMac niet bevalt vind ik hooguit vreemd maar goed zoals je al zei, in die discussie heb je geen zin dus daar zal ik het bij laten voor wat het is. Ik zou zeggen 2de hands mac of marktplaats inderdaad. Verder zou ik tot op zekere hoogte op marktplaats uitkijken met wie je te maken hebt. Ik wil geen racistische uitspraken oid doen maar iedereen heeft er vaak wel een bepaalde ideeën bij en let er ook vooral op hoe er gevraagd word naar het product. Word dit rustig gedaan en is dit voor een zoon van iemand dan zal er naar alle waarschijnlijkheid niet zoveel aan de hand zijn. Krijg je iemand aan de lijn die gebrekkig Nederlands spreekt en volgende week naar zijn land van herkomst terug gaat om er daar mee te hannesen en achter jou gegevens wil komen dan moet je natuurlijk uitkijken. Verder is het aan te raden de iMac te herstellen met een externe DVD speler (welke een optie zou kunnen zijn geweest maar daar ga ik verder niet op in) en daarmee Mac OS X terug te zetten en de hardeschijf te formatteren. Hierdoor ben je er niet zeker van dat alles weg is maar word het een stuk lastiger. De hardeschijf vervangen in de iMac is niet echt een simpel karweitje en dit zou ik niet proberen. Verder wens ik je succes met de verkoop en hoop dat je iets met deze informatie kunt.

En ik zie nu je reactie over bootcamp, ja deze kun je naast parallels gewoon installeren.

Om toch maar even een klein ding ook toe te voegen; dvd’s kun je met met een usb-superdrive afspelen…
http://store.apple.com/nl/product/MD564ZM/A/apple-usb-superdrive

Je kunt hooguit problemen krijgen met je licentie van Windows omdat je die niet of niet altijd twee maal kunt gebruiken. Dat het overigens niet goed draait kun je als je het mij vraagt ook bij Windows 8 neer leggen. Ik ben geen Windows hater, maar Windows 8 is wel te slecht voor woorden.

Parallels met Windows is ook verschrikkelijk k.t.
Ik heb winXP in Virtual Box draaien en dat draait soepel en snel (Virual Box is gratis)
Maar misschien is mijn vergelijk erg scheef, ik gebruik Windows dan ook alleen maar voor mijn ESXI en heel soms om een wachtwoord van een PDF er uit te slopen.

Beste sannepanne, als je google nog niet eens kan vinden, kan ik me voorstellen dat geen ene pc of mac goed voor je is :wink: