nieuwe feature Safari!?

automatisch bommen, ja gezellig!!.

Ga naar www.ilse.nl Wacht tot site geheel geladen is en …

enjoy…

meteen maar een big report naar Apple gestuurd.

Javascript is de boosdoener. Zet in voorkeuren uit en Ilse "doet" het weer. Je mist alleen wat info!

Idee: een mac-only site m.b.v Javascript Explorer laten knallen

Of hebben we te maken met het eerste HTML based virus. Dat voor de verandering nu juist wel de MAC gemeenschap zal treffen.

Heb http://www.ilse.nl/ bekeken met Safari en dat gaf inderdaad niet zo een goed resultaat. Als tweede browser gebruik ik Camino. Deze browser heeft blijkbaar geen probleem met de site van Ilse. Misschien toch eens een nightly build van Camino downloaden : http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/camino/nightly/latest/

Of gewoon een andere site dan Ilse raadplegen. Ook een goed idee. Een site die niet te surfen is op een normale manier vind ik gewoon een slecht gebouwde site. www staat toch echt voor World Wide Web. En dan vindt ik ook dat je site World Wide Web te zien moet zijn. En niet dat gediscrimineer van deze site is geoptimaliseerd voor yada, yada, yada.... Want dat vind ik gewoon lui programmeer werk.

Sites die niet werken met andere browsers dan IE, dus ook Safari, kunnen worden aangemeld bij de "blacklist" van www.promozilla.nl, met name zaken als M$ Javascript en CSS die problemen geven, knullige layout (teksten doorelkaar e.d.) enz.

Ilse aanmelden dus!

Overigens ben ik blij met de beperkte Liveconnect die in Safari 1.2 met Java 1.4.2 is toegevoegd, net genoeg om met Safari enigzins bij de vernieuwde Postbank site mijnpostbank.nl te kunnen (wel erg traag en geen proxy gebruiken). Ook de Rabobanksite werkt (had ik nog niet grondig getest met oudere versies).

Ik gebruik zelf Mozilla (FireFox) en deze snapt het wel..ilse.nl laad daar dus wel gewoon in..

Toch vreemd, aangezien Safari is gebaseerd op Mozilla.

Kleine correctie: Safari gebruikt als een van de belangrijkste componenten khtml (kijk onder "help" bij "colofon"), dat is de basis van Konqueror en dat is, als ik het goed heb, ooit wel op de openbaar gemaakte code van "Netscape 5" gebaseerd, zoals ook Mozilla. Inmiddels zijn er dus nogal wat verschillen, al was het maar van opvatting: Mozilla is heel strikt, Konqueror niet. Als je een pagina opent met een "Select" lijst in een formulier dan krijg je in Konqueror/Safari dat formulier, ook als die select niet afgesloten is (</select>), opgestuurd, probeer dat maar eens met Mozilla/Netscape/Firefox, je kan versturen/submit drukken tot je een ons weegt.