Nieuwe Firewall en Adium?

Kom ik na een tijdje weer thuis, heeft een of andere ass een nieuwe firewall geinstalleerd waardoor ik sowieso niet meer op adium (en ook geen msn!) kan komen. Na uitvoerig mijn beklag te hebben gedaan had hij het erover dat er dan bepaalde poorten open moesten worden gezet zodat dat wel kon en dat ik maar even moest laten weten welke poorten dat waren. Iemand enig idee welke poorten dit zijn of hoe ik erachter kan komen welken het zijn? Ik heb al zitten googlen, maar omdat ik sowieso amper op de hoogte ben van de terminologie van firewalls weet ik ook niet echt of wat ik daar krijg oplossingen zijn..

Het ligt eraan welke programma's je draait die een poort geforwarded moeten hebben. Een port forwarding moet je eigenlijk zien als een sluisje die je openzet voor een speciaal programma. De firewall houdt de rest van de sluisjes gesloten zodat het netwerk beschermd blijft. Vaak kan je op de site zelf van het programma vinden welke poort je moet forwarden. In het geval van adium zou ik het zo weten (kan het zo snel ook niet op hun site vinden) maar daar kan iemand anders je misschien mee helpen.

Succes in ieder geval

Zoek in Google op [url=http://www.google.com/search?client=safari&rls=nl-nl&q=poorten+adium+msn&ie=UTF-8&oe=UTF-8]poorten adium msn[/url]. De 1e treffer die je vindt is een artikel op MacOSX.nl over [url=http://www.macosx.nl/?p=showarticle&art_id=1577]MSN Messenger[/url]. Blader naar beneden en je leest in een reactie: [quote:0fd89eeee8="SMiley"]Adium, aMSN en dMSN ondersteunen ook poort 8080, zodat je "gewoon" kunt chatten met alle extra mogelijkheden via bijv. een proxyserver die http ondersteunt.[/quote:0fd89eeee8]

[quote:8b448cd253="macpro"]Zoek in Google op [url=http://www.google.com/search?client=safari&rls=nl-nl&q=poorten+adium+msn&ie=UTF-8&oe=UTF-8]poorten adium msn[/url]. De 1e treffer die je vindt is een artikel op MacOSX.nl over [url=http://www.macosx.nl/?p=showarticle&art_id=1577]MSN Messenger[/url]. Blader naar beneden en je leest in een reactie: [quote:8b448cd253="SMiley"]Adium, aMSN en dMSN ondersteunen ook poort 8080, zodat je "gewoon" kunt chatten met alle extra mogelijkheden via bijv. een proxyserver die http ondersteunt.[/quote:8b448cd253][/quote:8b448cd253]

Ik zal dan poort 8080 door geven en kijken of het dan werkt :slight_smile: Hou jullie op de hoogte!

Thanx!

ik zit met hetzelfde probleem! Maar ik heb het internet gedeeld met de airport in de G4iMac van de buurman. poort 8080 heb ik uit de firewall gehaald.. nog iets te doen?

bij mij is het nog steeds niet opgelost, ik heb ook dingen gelezen over proxy poorten ofzo, maar volgens mn broer zaten die er helemaal niet op. als je wat weet, post het hier dan!!