nieuwe foto's importeren in PS, moet ik elke keer afsluiten?

hallo,
ik erger me er al een tijd aan dat het programma Foto’s niet de mogelijkheid biedt om je foto’s van nieuw naar oud te laten zien. Elke keer duizenden foto’s door scrollen om onderaan de laatste foto te kunnen importeren om deze in PS te bewerken… zucht.
Daarnaast moet ik ook elke keer PS afsluiten om een nieuwe foto te kunnen opladen. Heel onhandig en kost veel tijd. Zie ik iets over het hoofd? Ik lees graag jullie ervaring! BVD

V.w.b. je eerste vraag: je kunt heel simpel een ‘slim album’ maken met als criterium bv ‘datum na 1/1/1900’. Daar zitten dan al je foto’s in. En slimme albums kun je wel sorteren van oud naar nieuw of andersom (rechts klik menu).

En voor de 2e vraag heb je misschien iets aan de tip in dit draadje?

Dank je wel voor je snelle reactie McPim, dit lijkt me een slim plan en ga het meteen proberen

slim album gemaakt, alles staat erin, maar nog niet van nieuw naar oud, ik zie geen menu.

Rechts klikken (of CTRL+klik) op dat slimme album?

gebeurt niks, ik kan dan alleen de naam wijzigen

Heb je al geklikt op dat album terwijl je de ‘Control’ toets ingedrukt houdt voordat je klikt?

Zie ook: http://www.macworld.co.uk/how-to/mac/how-right-click-on-mac-3610351/

En als het echt niet lukt kan het ook via het menu ‘Weergave’ van foto’s. Selecteer je nieuwe map en kies in dat menu de ‘Sorteer’ optie.

met control werkt het, maar alleen op naam sorteren (nu staan de albums op alfabet) maar via weergave kan ik niks. knoppen zijn grijs maar ook daar geen sorteerfunctie.
Nu heb ik de NL versie, dus misschien ligt het daar aan? Moet ik een update installeren. Het liefst wil ik een heel ander programma. Heb het idee da iPhoto beter was.

We komen er wel :wink: Als je naar mijn plaatje kijkt (wat bij jou nu dus lukt met CTRL+klik op de map), welke opties zie je dan als je het ‘Sorteer’ menu uitklapt? Ik heb dan sorteren op naam, op oudste en op nieuwste.

En er is geen aparte NL of Engelse versie, dat ligt aan de taalinstelling van je Mac. En ik ga ervan uit dat je de laatste versie hebt, anders de App Store even checken. iPhoto was anders, sommigen vinden beter. Ik denk dat het vooral wennen is, er kan meer met ‘Foto’s’ dan het op het eerste gezicht lijkt.

(mmmr en McPim kwamen er na wat PM-en achter dat mmmr Foto’s 1.0.1 gebruikt onder Yosemite en McPim 1.5 onder El Capitan. Daar zal het verschil in het menu door komen, wordt vervolgd!)

PS, is dat PhotoShop, Painshop?

Photoshop @humain

Gisteren heb ik yosemite vervangen door el capitain, en toen is het programma foto’s aangpast, Ik kan nu de (slimme) mapjes van nieuw naar oud zetten. Helaas importeert photoshop vanuit finder, en krijg ik alsnog eerst alle oudste foto’s eerst te zien. Misschien kan ik een mapje met recente foto’s oop het bureaublad plakken, zodat ik die gemakkelijk kan openen en kan bewerken. Ik vraag me af hoe andere vormgevers dat doen…

Mooi! Dat is in ieder geval gelukt. Heb je m’n aanvulling in de eerste reactie nog gezien? Ik ben geen Photoshop gebruiker maar misschien heb je daar wat aan (zie link naar recensie). Weet alleen niet of je meerdere foto’s tegelijk kunt openen.

Kun je geen geselecteerde foto’s vanuit ‘Foto’s’ slepen naar Photoshop?

Hoi Pim, nou inderdaad zeg!! Dat kon gisteren nog niet, maar nu, dankzij jouw heldere inzicht, wel!!! Je bent geweldig.

Top (y) !

beste McPim,
Je hebt contact met een absolute digibeet van 70 jaar, die zijn carrière startte met een typemachine en een tencilmachine en niet wist wat hem overkwam toen die typemachine elektrisch werd. Je bent dus gewaarschuwd.
Mijn vraag is de volgende: ik wil foto’s inladen in iFoto van mijn iPad en iFoon. Mijn oude Mac lust ze niet. Jij wees begin dit jaar een andere dezelfde-vraag-steller (avanti) op de leeftijd van de Mac en die ander reageerde vervolgens de Mac te hebben ge-upgrade naar ‘sierra’ en dat daarmee het probleem was opgelost. Vindt jij dat een goed idee en hoe flik ik dat kunstje? Het enige van Sierra dat ik weet is dat een oud model Fort is, de voorloper van de Mondeo, maar daar heb ik niet veel aan.
Hartelijke groet, Bart