nieuwe gebruiker van FINAL CUT EXPRESS

DAG ALLEMAAL

Ik ben Fons De Vleeschouwer en ben nieuwe gebruiker van final cut express.
Voorheen gebruikte ik cinestream. Daar ik met mijn G5 dit programma niet kan draaien kocht ik fce.
Ik drukte de helpfunktie uit en telde ongeveer 900 engelstalige tekst uit.
daar ik wel wat engels versta dacht ik dat het leren gebruiken van fce zonder veel problemen zou gaan maar het tegendeel is bewezen.

Mijn vraagjes:

  • heeft er iemand nederlandstalige literatuur over dit programma (fce)
  • kan ik in het bezit komen van e-mailadressen om bij opduikende problemen mijn vraagjes publiekelijk te maken (iets als dit forum…)
  • worden er grondige opleidingen gegeven om fce efficient te gebruiken
  • zijn er clubs in belgië die gebruikers van fce bij elkaar brengen

Voor de videoliefhebbers die net als ik beginnend gebruikers zijn komt het er op aan om even efficient met dit programma te werken dan met edit-dv en cinestream. eenmaal een bepaald niveau van monteren onder de knie probeert men hetzelfde en nog beter te doen met een nieuw programma.

Alvast bedankt om dit bericht te lezen, nog grotere dank mij bepaalde oplossingen aan te bieden.

groetjes fonske54+

Kijk eens in [url=http://www.academicservice.nl/]deze boekenwinkel[/url]

Succes…

Zijn er nog geen startersgidsen in de "Snel op weg"-reeks? Beste Fons, even opzoeken via google of de nderelandse variant van Amazone (hoe heet dat ding ook weer [url]http://www.computerboek.nl/boekeninfo.asp?CODE=9043493500975460&ReferrerID=1[/url] Dat gaat wel over Final Cut Pro, maar is toch al behoorlijk in de buurt, niet?

fons ,

het boek van tom wolsky is zowat dé referentie voor iedereen die start met fce(engelstalig maar wel heel duidelijk met tutorial cd)
samen met dit forum heb ik met heel weinig problemen een project van 30 min. kunnen afwerken met zeer bevredigend resultaat .
het starten zit allemaal nog redelijk fris in m’n hoofd dus met de basis kan ik je wel verder helpen ; voor de meer ingewikkelde problemen zit je hier op dit forum op de beste plaats.
je mag altijd wel een pb sturen.

harry

Blijkbaar heeft Tom Wolsky reeds een boek uit over Final Cut Express. [url]http://www.book.nu/157820223X[/url]

Bij problemen : kan je het forum eens afspeuren of dit al eens is gebeurt. en anders laat je maar een berichtje in mijn box, wie weet kan ik helpen

Op dit duscussions forum is van alles te vinden. Vaak heel nuttig.

http://discussions.info.apple.com/WebX?13@78.ZKlYaTgGmQG.4@.3bbdbd29

In een [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?p=225505#225505]nieuw gestart topic[/url] kwam ik de volgende vragen tegen: [quote:548f44dd9b="fons de vleeschouwer"]kan er mij iemand zeggen of er opleiding gegeven wordt om fce te leren en of er nederlandstalige literatuur te vinden is over fce (nederland of belgië). zijn er soms belgische clubs die met dat programma werken???[/quote:548f44dd9b]