Nieuwe iMac, maar internet gaat nu langzaam

Hallo allemaal!

Ik heb een intel iMac 17"!!! Ben er ontzettend enthousiast over! Maarre…het volgende :oops:
Ik heb mijn ethernet kabel van mn internet in de iMac geplugd. Het werkte meteen. (had niet anders verwacht :smiley: Maar wat blijkt nou, ik download nu nog maar maximaal 130 kb/s. Toen mijn pc hier nog stond downloade ik 300 kb/s.
Als ik hem op airport zet is het nog dramatischer. Dan is het maar 26 kb/s.

Wie weet wat er aan de hand is? :?

groeten uit Zwolle

Mathijs

Ik heb precies hetzelfde, op m'n MacMini server en m'n PowerBook 17" download ik tussen de 600 en de 700 KBps en m'n CoreDuo 2.0 IntelliMac haal ik een schamele 110 KBps. Ondanks de tip van Macfixit over de TCP instellingen (http://www.macfixit.com/article.php?story=20060201082543539) is de verbinding niet vooruit te branden, ik hoop dat het opgelost wordt met 10.4.5 :x :x :x

Oaw man... :( Luxe went snel...maar achteruitgang echt niet...wat ben ik toch ook iemand van de patatgeneratie... 10.4.5 komt wel een verandering?

hm, het gekke of beter gezegd, mooie is nu met mijn nieuwe Imac dual, internet juist sneller is gegaan :D ennuh, niks aan instellingen veranderd, gewoon met airtunes!

De één wel, en de ander niet. Dat is best wel interessant. De pagina's laden wel snel. Maar het downloaden gaat gewoon traag. Zucht. Ik wacht het wel rustig af :wink:

probeer [b:1fddc9b61f]Broadband Optimiser[/b:1fddc9b61f] eens, dat hielp voor mij - ging van ± 700 kbps naar 1200 kbps.

linkje

Het probleem ligt aan de nieuwe Airport kaart van de Intel iMac. Zie ook [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=70378]dit[/url] draadje.

Bij mij werkte het uitzetten van de draadloze beveiliging.