Nieuwe installatie met kapotte superdrive.

Ik wilde graag een nieuwere osx installeren maar nu blijkt de superdive van mijn macbook pro kapot te zijn. Wat is de beste opstelling om het opnieuw the installeren?

Middels externe HD (restore (terugzetten in schijfhulpprogramma) schijfkopie van de installatie DVD op de externe HD) of installatie op afstand mbv andere Mac.

Of met een fw dvd brander

Ik maak zelf gebruik van een externe brander/speler, de kwaliteit van de Superdrive's zijn echt zwaar ruk.

Ik heb hier ooit gelezen dat het mogelijk is om dmv een [url=http://www.mcetech.com/optibay/]Optibay[/url] je Superdrive te vervangen en er een extra harde schijf in je Mac te plaatsen, dit zouden ze standaard moeten leveren.

Als je nog een andere Mac hebt (en een 8GB USB stick) kun je [url=http://www.maciverse.com/install-os-x-snow-leopard-from-usb-flash-drive.html]een USB opstart"schijf"[/url] gebruiken.

Kan het ook met een externe DVD drive? Of moet het perse een firewire drive zijn?

externe dvd drive kan
ook.

[quote=Taconew url=http://www.onemorething.nl/community/topic/nieuwe-installatie-met-kapotte-superdrive#post-2041423 time=1283330955]
Ik heb hier ooit gelezen dat het mogelijk is om dmv een [url=http://www.mcetech.com/optibay/]Optibay[/url] je Superdrive te vervangen en er een extra harde schijf in je Mac te plaatsen, dit zouden ze standaard moeten leveren.[/quote]
Alleen is de Optibay veel te duur. Je kunt dan beter kijken voor een model van newmodeus.