Nieuwe laserprinter voor reclamebureau

Goedemorgen,

na jaren (redelijk) trouwe dienst, gaat onze Xerox Phaser 7500 de deur uit, en zijn we toe aan een nieuwe laserprinter (met contract). Een goede gelegenheid om met name printkwaliteit eens fiks onder de loep te nemen. Belangrijk voor ons, want we willen (voor zover mogelijk met een laserprinter) zo goed mogelijke kleurenprints maken. Juist dat viel met de Phaser wat tegen. Telkens een dikke magenta-zweem in de prints en erg lelijke zachtere tinten en verlopen. Ook in de verste verte niet corresponderend met drukwerk.

Samenvattend: goede kleuren en mogelijkheid tot SRA3 (A3+)

Iemand tips? Ik hoor graag,

alvast bedankt.

Tja, ik zou zeggen een Xerox Phaser maar die heb je al gehad.

Hier staat een Xerox Phaser 7100n, reden was destijds dat het per sé een echte postscript printer moest zijn en daar zijn er niet veel meer van.

Is een flinke bak van 40 kilo en doet het al een paar jaar prima. Geen kleurzweem of wat dan ook. A3+ en 1200x1200 resolutie. Prima voor presentaties en proefdrukken. Geen gekalibreerde kleurproeven uiteraard, maar die kan je altijd uitbesteden. De 7100n bestaat niet meer maar je zou naar de https://www.xerox.nl/nl-nl/kantoor/printers/versalink-c7000 kunnen kijken. Niet al te duur (tot je toners moet kopen, duurder dan de printer) en met €150 cashback.

Overigens worden de “goede” (Xerox A3 en HP colorsmart A4) kleurenprinters ontzien door zoveel mogelijk op goedkope dubbelzijdige zwartwitprinters (Brother en Samsung, beide rond de 80 euro) te printen.

Je kan bij veel – zo niet alle – leveranciers van printers een aantal proefprints (van een door jou aangeleverd bestand) laten maken op verschillende machines van hun merk. je kan ze dan zelf beoordelen op kleur en kwaliteit.

 

Overigens is het wel zo dat je eigenlijk je printer – net als je beeldscherm - zelf moet kalibreren. De door de fabriek meegeleverde kleurprofielen zijn vaak te algemeen en in veel gevallen ook slechts voor ‘kantoorwerk’ geschikt. Hiervoor zijn er prachtige hoge-resolutie staalkaarten te vinden op het internet. (ik gebruikte in Google de zoekopdracht “printer calibration sheet”.

 

bijvoorbeeld: