Nieuwe Mac en douane

Ik heb op de officiële store een
Mac gekocht en
Nu zie ik dat die uit de usa wordt verstuurd en de douane is gepasseerd met ups
Ik moet hier toch geen invoer of douane kosten op betalen toch ?

<p class="cite">Filipv op 14 juni 2020 om 21:00</p> Ik moet hier toch geen invoer of douane kosten op betalen toch ?
jawel :)

Ik kan dat toch niet weten dat het uit de us zal worden verstuurd, de factuur staat op Ierland

Met koeriers als ups en dhl heb je normaal gesproken grote kans dat de douane de zending onderschept. In de meeste gevallen komt de douane niet eens aan de pas. Je krijgt dan een rekening (btw, invoerrechten en inklaringskosten) van ups. Feitelijk doet ups het werk van de douane. Maar als je in de status ziet dat die is vrij gegeven is door de douane dan heb je misschien mazzel.
Kan ook zijn omdat je ups het verder direct met je afhandelt. Dus ik zou niet te vroeg juigen

Wanneer je in de US koopt is de prijs altijd zonder BTW en invoerrechten, met wat geluk betaal je dan hier dezelfde prijs als in Nederland, wel de inklaringskosten ben je “kwijt”.

Ik hen die gekocht op de lokale officiële online store en in euro betaald

<p class="cite">Filipv op 14 juni 2020 om 21:00</p> Ik heb op de officiële store een Mac gekocht en Nu zie ik dat die uit de usa wordt verstuurd en de douane is gepasseerd met ups Ik moet hier toch geen invoer of douane kosten op betalen toch ?
Gewoon besteld via Apple.com of .nl of .be of wat dan ook? Dan komt er verder niets bij. Op spul dat rechtstreeks uit China door Apple wordt geleverd komen ook geen kosten bij.

Je hebt hem dus in de US gekocht, dan ben je hier invoerrechten, BTW en inklaringskosten verschuldigd.

Ik vermoed dat het gewoon een bestelling bij de Apple Store betreft, en dat dit betreffende model toevallig van een Amerikaanse fabriek komt. Geen invoerrechten in dat geval (althans niet na te betalen door de klant), net zo min als bij Apple-spullen die rechtstreeks uit een Chinese fabriek komen.

<p class="cite">Kwadraatje op 14 juni 2020 om 21:46</p> Ik vermoed dat het gewoon een bestelling bij de Apple Store betreft, en dat dit betreffende model toevallig van een Amerikaanse fabriek komt. Geen invoerrechten in dat geval (althans niet na te betalen door de klant), net zo min als bij Apple-spullen die rechtstreeks uit een Chinese fabriek komen.
Klopt ja, bedankt voor de info

Als je hebt besteld bij de Nederlandstalige (Franse, Duitse, whatever) Apple Store maakt het voor jou geen moer uit waar je Mac vandaan komt (/lijkt te komen).

 

Invoerrechten zult je nooit moeten betalen.

Ik zou ook nog kijken naar de kleine letterjes van de AV op de Apple site waar je hebt besteld. Misschien staat daar iets over of juist niet.
Mocht je het willen weten: je betaalt 3 soorten bedragen: btw 21% voor bedragen boven €22 + invoerrechten boven een bepaald bedrag (ik dacht boven €150 maar weet het exacte bedrag niet zeker), en inklaringskosten. Bij PostNL is dit €12,5.
Andere koeriers hanteren andere tarieven aan inklaringskosten

mona-Mac op 14 juni 2020 om 22:45 Ik zou ook nog kijken naar de kleine letterjes van de AV op de Apple site waar je hebt besteld. Misschien staat daar iets over of juist niet.
Nee, daar staat niets over.

Op de US site kun je niet bestellen, en op ‘onze’ site is alles uiteraard inclusief.

 

JoopJoopJoop op 14 juni 2020 om 21:27 Wanneer je in de US koopt is de prijs altijd zonder BTW en invoerrechten, met wat geluk betaal je dan hier dezelfde prijs als in Nederland, wel de inklaringskosten ben je “kwijt”.
Nee. De tax daar varieert van (bijna) nul tot 12% of zo. Hier is dat al 21%.

Je betaalt (vrijwel) altijd meer als je dat in Amerika zou (kunnen) aanschaffen.

Dit is nu het nadeel van de ‘informatiecultuur’ van tegenwoordig. Alles is maar te ‘tracken & tracen’ en dan zie je dus het hele traject wat het product aflegt. En dan heb je weer iets om paniekerig van te worden.

Als je via de Amerikaanse Apple.com heb besteld, dan moet je de Amerikaanse postcode invullen om de tax te laten berekenen.

Lijkt me van niet dat je via de Amerikaanse Apple.com hebt besteld maar gewoon via de Europese of Nederlandse Apple.com.

Dan hoef je geen invoerrechten betalen.
<div id=“ConnectiveDocSignExtentionInstalled” data-extension-version=“1.0.4”></div>

Ok, bedankt voor de info allemaal

Als jij bij een Europese entiteit besteld dan heb jij geen moer te maken met waar het vandaan komt. Maak je geen zorgen, al die verhalen hier van mensen die zeggen dat jij moet betalen is onzin, aangezien zij je verhaal niet hebben gelezen.

Als jij op Apple.nl besteld dan is dat het eindbedrag, klaar.

<p class="cite">Hyrax op 15 juni 2020 om 10:54</p> Als jij bij een Europese entiteit besteld dan heb jij geen moer te maken met waar het vandaan komt. Maak je geen zorgen, al die verhalen hier van mensen die zeggen dat jij moet betalen is onzin, aangezien zij je verhaal niet hebben gelezen.

Als jij op Apple.nl besteld dan is dat het eindbedrag, klaar.


Bedankt voor de correcte informatie

@Filipv,

Sorry hoor, er stond duidelijk in je topic dat je bij een Europese “entiteit” had besteld.