Nieuwe mac schone installatie of niet?

Beste OMT-ers,

Ik ben van plan mijn iMac (2012) te verkopen en hier de nieuwe 13”inch macbook pro voor terug te kopen. Nu gebruik ik al vele jaren een Mac, dus is mijn vraag of ik het verstandig is de nieuwe Mac zo schoon mogelijk te houden of wel te kiezen om mijn huidige gegevens via de migratieassistent over te zetten? Na al die jaren Mac zit er vast wel wat ‘rotzooi’ op de mac en door niets vanuit de migratieassistent over te nemen komt deze rotzooi ook niet op mijn nieuwe mac.

Zit ik goed met mijn beredenatie of maakt het niets uit?

Beredeneer nog ff door…

Doe lekker wat goed voelt en je doet het goed!

Persoonlijk zou ik altijd kiezen om met een schone lijn te beginnen vanwege de volgende feiten. Migratieassistent daar heb ik geen goede ervaringen mee, stel dat er ook maar een heel klein dingetje niet goed gaat. foutjes kunnen er altijd in sluipen dan zal je altijd later dat gevoel hebben. Zou er nog meer niet goed zitten.

Los daarvan vind ik het persoonlijk altijd extreem leuk om door Systeemvoorkeuren tabje, voor tabje alle instellingen af te lopen en kijken of dit allemaal wel goed staat naar wens. Vaak komen er links of rechts wat instellingen bij waarvan je geen weet hebt omdat je er nooit naar kijkt.

Ik trek altijd een hele dag uit om mijn systeem helemaal op te bouwen en precies zo neer te zetten zoals ik dat wil. Elk programma even opstarten en kijken of de instellingen goed staan. Superleuk om eens per jaar of twee jaar te doen. Ben net zo leuk als eens per jaar kijken naar de Jason Bourne films.

Goed Shmoo, in ieder geval een hele leuke redenering (y)

Ik heb dat juist niet gedaan! In de A-Mac winkel werd dat ook niet speciaal aangeraden, alleen als je bepaalde problemen ervaren hebt op je oude Mac.
Succes!

Je kunt natuurlijk zover redeneren tot je een ons weegt :wink:

Ik denk dat KrijnB een goede reden geeft om het wel te doen :smiley:

Bedankt voor de reacties (y):smiley:
Ik denk dat ik voor een hele schone mac ga.

Zeker als je met een schone lijn begint. :evil:

Ach, er zijn ook mensen die voor alles bang zijn :wink:

Alles? Dat lijkt mij een tikkeltje overdreven, dat kan echt niet.

Tegenwoordig met allerlei clouddiensten en backupsystemen zou ik lekker clean install doen, schoon beginnen dus, ik ben het wel eens met Shmoo.

Ik durf het bijna niet toe te geven, maar ik ben het eens met Schmoo. Ga voor Clean Install. je komt er vanzelf wel achter wat je nog aan programmatuur mist.