nieuwe MacBook Air en Superdrive

Mijn vriendin heeft een nieuwe MacBook Air gekocht. Deze heeft geen ‘gewone’ USB-aansluitingen, maar alleen twee Thunderbolt 3-poorten (USB‑C).

Om dvd’s af te spelen gebruikte zij op haar oude Macbook de Superdrive. Om deze op de nieuwe Macbook aan te sluiten heeft ze een verloop van USB naar USB-C gekocht.

Aansluiten gaat, maar afspelen ho maar. De Macbook zegt bij het ontdekken van de Superdrive “sluit deze drive rechtstreeks op een USB-poort aan”. Alleen: die is er dus niet.

Iemand een suggestie hoe we dit kunnen oplossen?

Is dat verloopstukje van Apple? Of van een ander merk? Die eerste werkt bij mij namelijk prima met een Superdrive aan USB-C.

Ja, om eerlijk te zijn is het een soort hubje dat van die USB-C poort twee USB poorten maakt. Heeft ze zich in de Mediamarkt laten verkopen.

Denk je dat een originele verloop het probleem oplost?

Ja, er zijn veel soorten USB-C, het is een totale wildgroei. Een echte van Apple zegt helemaal niets: het Apple USB-C snoer is slecht en traag bijvoorbeeld. Een Apple USB-C snoer doet het vaak niet eens op andere apparaten. Er staan op kabels en hubs vaak ook geen logo’s om te kunnen zien WAT voor USB-C het betreft: SS, SS+, high speed, TB3 etc etc etc

<p class="cite">aartjan.nl/blog op 21 juli 2020 om 22:23</p> Ja, er zijn veel soorten USB-C, het is een totale wildgroei. Een echte van Apple zegt helemaal niets: het Apple USB-C snoer is slecht en traag bijvoorbeeld.
Behalve dan dat-ie werkt, en dat snelheid in dit geval nauwelijks relevant is.

Dag Wim, zelfde probleem hier: macbook air, Hyper-Drive, klik-klak, maar geen resultaat…

We gaan het nu iig proberen met een origineel verloop van Apple; 25 euro en over twee dagen in huis ?

Daarmee vergroot je wel de kans, maar 100% garantie is er niet, Gelukkig kan je hem dan altijd gewoon terugsturen.

Mocht het onverhoopt daarmee ook niet werken, voor €25,- heb je ook een DVD speler met USB-C aansluiting