Nieuwe MacBook Pro touch bar al binnen?

Ik wacht met smart op mijn nieuwe MBPtb die ik bij A-Mac heb besteld.
Zijn er al gelukkigen aan het spelen met de touch bar?

Vanuit A-mac kan je sowieso lang wachten, aangezien ‘bij-Apple-bestellers’ ongetwijfeld voorrang krijgen. Dat was ten slotte ook het geval met de iPhone.

Desondanks is de nieuwe Macbook nog bij niemand geleverd in Europa. Hoogstwaarschijnlijk maandag op z’n vroegst, maar voor velen woensdag de 23e.

Ik was de eerste die reserveerde bi A-mac dus goed hoop dat ik in ieder geval uit de eerste levering krijg.
Is die leverdatum van de 23ste van de Apple store?

Het ligt ook aan je gekozen configuratie. De mijne is een BTO die ergens tussen Sinterklaas en kerst arriveert. Daarin ben ik niet de enige als ik zo op MacRumors en Tweakers.net kijk. Ik denk dat het voor velen nog wel even wachten zal zijn.

Wat is een BTO?

Mijne komt via DHL op de 23ste binnen. ik heb hem binnen 30 minuten besteld via de Apple store.

Dan heb je de configuratie aangepast tijdens het bestellen.

BTO = Build To Order

Jij denkt dat ze dat ding pas zijn gaan bouwen toen jij hem besteld had? Hoe zou dat er aan toe gaan in de fabriek? 100.000 chinezen die met de armen over elkaar naar de Keynote kijken en wachten tot de Apple Store weer open gaat en jouw bestelling eindelijk binnenkomt. OK mensen daar zijn de eerste 80.000 bestellingen, we kunnen aan de slag! Bel Intel maar op dat er een i5 extra bijgemaakt kan worden!

Wie is “jij”? Maar ik geloof niet dat jij de term BTO begrijpt.

LOL

Overigens: ik heb er net voor iemand eentje meegenomen uit NY.
Het is toch wel een bijzonder dingetje, die Touch Bar!

Degene die de levertijd koppelde aan het feit dat er een aangepaste configuratie is gekozen. Iep dus.
Ik heb BTO eens bekeken. Het lijkt me voor de mac lijn eerder ATO waarbij de suppliers een mix zullen hanteren van BTS en BTO.

Hoogstwaarschijnlijk zijn er van alle varianten al voorraden met een ‘sticker’ BTO erop.

Uit het bericht van Spinoza valt in ieder geval af te leiden dat de 23ste wordt uitgeleverd door de Apple Store.
Ik heb geen BTO besteld maar wel de 512gb en dat zal wel niet het meest gangbare model zijn…
Nog een weekje door op mijn MBP2011 dan maar.

256GB model met 460 graphics besteld op de 29ste bij Apple, levering 25 november - 2 december. Ik wacht al sinds juni dus een week kan er nog wel bij :smiley:

Ik denk dat die na het goedkoopste model de populairste optie zal zijn… Maar je krijgt dus geen verwachte bezorgdatum bij Amac?

Mijn CTO model is verzonden en wordt 25e volgende week bezorgd als ik de Apple Store tracking mag geloven :slight_smile:

Mijn 13" BTO model zou volgende week Donderdag er moeten zijn, Maar net zoals bij de iphone 7 zal hier wel wat vertraging opzitten :slight_smile:

BTO is gewoon build to order wat eigenlijk hetzelfde is als CTO (customised to order). In geval van Apple gaat er een seintje naar de fabriek dat de machine met de opgegeven specs moet worden gemaakt (gezien tegenwoordig zo’n beetje alles op een PCB wordt gesoldeerd is het echt bouwen en niet even aanpassen). Daarna wordt ie vanuit China naar de besteller gestuurd.

Bestel je een standaard model dan kan deze ook op deze wijze geleverd worden maar dat hoeft niet. Omdat het een standaard model is kunnen ze deze vooraf maken en in magazijnen stoppen. De levering gebeurd dan niet vanuit de fabriek maar vanuit het (dichtstbijzijnde) magazijn.

Bij accessoires gebeurd dat vaak, die liggen hier in Nederland bijv. op voorraad in Tilburg. Als je een Mac, iPhone, Apple Watch of iPad besteld met accessoires dan gaat ie eerst langs Tilburg waar ze de accessoires erbij stoppen die het daarna naar de besteller sturen. Doen ze ook wanneer je een BTO/CTO hebt.

@Spinozo: dat is heel simpel: je bouwt gewoon alle basis configs en verspreid deze over de hele wereld en voor de BTO zorg je dat je alle halffabrikaten al op orde hebt. Dan hoef je alleen nog de aanpassingen te doen en alles te assembleren. Je kunt namelijk niet vooraf een x aantal machines gaan bouwen, dat moet je echt doen op basis van vraag want anders loop je het risico dat je teveel maakt van bepaalde modellen die je dan weer niet verkocht krijgt. Bij een nieuw product betekent dat een goede inschatting maken en dat wordt een stuk makkelijker als je historie hebt.

En binnen via a-mac. Als eerste nyancat voor touchbar installeren :slight_smile: