Nieuwe MacPro -> Geheugen ECC-Fouten

Ik heb net mijn nieuwe MacPro binnen en als ik onder systeemprofiel bij geheuegen kijk staat er bij 2 van de 4 modules onder status: ECC-Fouten

Wat houdt dit in en wat doe ik er mee?

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=86700 http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1108304

Wat voor Mac Pro heeft u? Mac Pro/2,8GHz 8-Core met 800MHz-PC2-6400 Fully Buffered DIMM ECC Heatsink 240-pin geheugen? Computer model MA 970/introductiedatum 08.01.2008. Zit er origineel Apple geheugen in (zal wel bij een nieuwe) of is er geheugen bijgeplaatst voor de aflevering? Als die niet voldoen aan de eisen (bijvoorbeeld non ECC of 667-MHz), werkt het niet. Als ze niet op de juiste plaats zitten, werkt het ook niet. In mijn Mac Pro heb ik zelf geheugen bijgeplaatst (geen Apple), werkt perfect. Zou teruggaan naar de leverancier, dat mag niet bij een splinternieuwe computer.

Inderdaad teruggaan. Dat het zaakje nog gewoon werkt komt dus door het ECC (buffer) geheugen, niet ECC geheugen had een kernel panic veroorzaakt. Niet goed dus.

Zijn alle modules van Apple zelf ? Goedkopere modules genereren sneller fouten dan die van Apple zelf is helaas de conclusie van onder andere XLR8yourMac en BareFeats.