Nieuwe mediaopstelling voor thuis

Hallo,

In mijn huiskamer staat een oude xbox met XBMC erop. Dit is een prima mediacenter die media kan afspelen van alle computers die op dat moment aan staan. Helaas is het bij ons niet het geval dat alle computers altijd aanstaan. Nou willen we een harde schijf (1,5 TB) kopen en die ergens in het netwerk hangen zodat iedereen altijd bij de harde schijf kan om media toe te voegen en dat de xbox die media altijd kan afspelen.

We hebben een modem zonder USB poort, we hebben nog geen harde schijf. We kunnen een netwerk hd kopen, maar die zijn vrij duur.

Wat is voor ons de beste goedkope oplossing?

Alvast bedankt!

Een netwerkschijf is inderdaad duurder maar daar heb je ook wat voor
Ik zou bv gaan voor een Synology DS209

die kan voor je downloaden , streamen enz enz enz

Dank je, Alleen we hebben allemaal al computers en macs die kunnen downloaden. Dus dat is niet echt iets wat we nodig hebben. Is er niet iets simpelers?

TimeCapsule? En dan de interne schijf van dat ding gebruiken, of een externe schijf aan de TimeCapsule hangen? Lijkt me een elegante oplossing. Je download dan gewoon al je handel op de TimeCapsule (of de schijf die er aan hangt). Dan heb je feitelijk een Netwerk harde schijf.

Je kan een grotere HDD in de XBOX zetten, heb ik toen ook ooit gedaan. Ik moet wel bekennen dat het vrij veel uitzoekwerk is (of hij moet gechipt zijjn, dan gaat het een stuk makkelijker)....

Ik zou voor een netwerkhardeschijf gaan.

[url=http://www.lacie.com/nl/products/product.htm?pid=11384]LaCie Network Space 2[/url]

Als ik het goed begrijp is je probleem dat je geen centrale opslag hebt.

Als je dat wel wil, moet je een NAS kopen, of een Mac als NAS gebruiken.

Een "Netwerk Hardeschijf" is volgens de fabrikanten een 'mini-NAS', maar in de praktijk een brak systeem dat zo traag is dat een slak met een usb-tick op z'n rug de dingen nog sneller heen en weer krijgt.

Je post ook dat al je Mac's kunnen 'Downloaden'. Het is natuurlijk niet de kwestie of die dat kunnen of niet, maar eerder of het efficient is. Een NAS kan de langere downloads op zich nemen en staat altijd aan. Dat is wel zo handig als je bijvoorbeeld een blu-ray film wil downloaden en je niet je Mac constant aan wil hebben staan. Bovendien heb je dan ook de optie om de hoeveelheid opslag aan te passen, dat is ook erg fijn, want zodra er centrale opslag beschikbaar is kan je er van uit gaan dat dat binnen de kortste keren vol is. 1000GB gaat echt een stuk sneller op dan je denkt.

De Synology DS209 is een goede optie, maar als je dat te duur vind kan je beter niet aan een op zichzelf staand netwerk opslag apparaat beginnen, maar is een Mac aan laten staan met een gedeelde map een betere optie.

Als je niet te duur wilt gaan:

[img]http://www.iomega.com/about/prreleases/2009/home_media_network_chart.jpg[/img]

http://go.iomega.com/en/products/network-storage-desktop/home-network-hard-drives/home-media/

Bedankt johnkeates voor je lange uitleg!

Maar waarom kan een netwerk harde schijf (mini NAS) dan niet snel zijn? Ik zat zelf aan deze [url=https://maxict.nl/product/1662896/Maxtor_Central_Axis_1TB?btwview=in&rs=tweakers#]Maxtor Central Axis 1TB[/url] te denken. Het zou wel lekker zijn als het snel werkt. Dus dit is dan misschien geen optie?

Alvast bedankt!