nieuwe printer - advies (Epson)

Ik moet dringend een nieuwe printer aanschaffen. Een eenvoudig inktjetprintertje voor thuis. Niet duur en bedoeld voor occasioneel een document te printen en nog meer occasioneel een foto of afbeelding. Basic dus.

Wel graag afzonderlijke inktcartouches voor elke kleur (absolute vereiste) en liefst ook dubbelzijdig printen. Wifi zou ook leuk zijn maar is geen absolute vereiste.

Heb nu twee jaar een HP (Photosmart 5520) maar die heeft het al opgegeven en het is trouwens nooit grote liefde tussen ons geweest. Printkop moest geregeld schoongemaakt worden alsook regelmatig uitlijnen en de kleur van de scans was ronduit belabberd. Een eenvoudige zwart-wit documentje had meestal een blauwe gloed over zich, enz… . Ondanks steeds gebruik gebruik gemaakt te hebben van originele HP inkt is de printknop nu helemaal kapot.

Daarvoor 6 jaar een Canon gehad en was er supertevreden van. Dat het ding het na 6 volle jaren voor bekeken hield is natuurlijk in deze prijsklasse geen punt van kritiek. En in die 6 jaren nooit een probleem gehad. Noch met de hardware, noch met de software.

Maar nu lees ik op alle mogelijke fora dat sinds macOs Sierra er niets dan ellende is wat zelfs op de website van Canon wordt toegegeven : http://nl.canon.be/support/consumer_products/operating_system_information/ .

En dan, plots, realiseerde ik mij dat de printerwereld ruimer is dan HP en Canon en dat er ook nog merken zijn zoals Epson en Brother.
Op de website van Epson staan een aantal modelletjes die qua prijs en functionaliteit wel overeenkomen. Voornamelijk de Expression Home XP-345. Epson zegt zegt zelf over de compatibiliteit met Sierra :
"Compatibility details for Epson XP-345

Uw product is macOS Sierra compatibel. De printer driver is beschikbaar via de Epson support website

Printer Driver: Gebruik v9.60 of later
Epson Scan Ondersteund: Gebruik v6.040 of later

Image Capture: Ja".

Graag dus jullie mening / (recente) ervaring over Epson en meer bepaald dit model en in combinatie met Sierra.

Ik weet dat de originele inkt van Epson niet goedkoop is maar dat is die van HP en Canon ook niet. En omdat ik toch maar sporadisch print is dat niet echt een belemmering.

Alvast bedankt voor jullie antwoorden en commentaren.

Prijzen van inkt is overal duur. Is tenslotte hun cash cow…

Epson heeft een systeem met een vaste inkt mond/spuit.
Vooral als je niet regelmatig print raakt het verstopt (uitgedroogd) en zal je veel inkt verspillen met schoonmaak bewegingen denk ik.
Voordeel van HP was altijd dat de inktmond in de cartridge zit. Nieuwe cartridge is verse inktmond.
Er zijn meerdere modellen van HP die per kleur een eigen inkt patronen werkt BTW.

Nog een optie. Iets duurder in de aankoop maar als de kwaliteit het waard is… Brother DCP J4120 DW :

http://www.brother.be/printers/inkjet/dcp-j4120dw

Let er wel op dat – hoewel er wordt gesuggereerd dat inktjet printers een betere keuze zouden zijn voor kleinere oplagen – bij, zoals jij zegt, occasional printing inktjet juist NIET geschikt is. Daar was je zelf al achter gekomen, doordat je de printkoppen regelmatig moest reinigen. Doordat er te weinig mee geprint wordt zul je tegen dit probleem aanlopen bij elk type en merk inktjet printer. Misschien is een (kleuren)laser all-in-one meer iets voor jou. Misschien iets duurder, maar wel consistent.

https://nl.hardware.info/producten/1161/2105-laser-printersall-in-ones

https://nl.hardware.info/categorie/16/printersall-in-ones/producten#filter:RYxBCoAgFETvMusWatmiq0SE_KSCStGghXj3viG0m3nzmITowo0B5375sJOdTSQ0iN4SuUPyIv6quErZ94VYE2h7XFgiQwberLbM1caQisoHI5QUGlMDrUVbFY7dF3N-AQ

Een laser raakt niet verstopt, en met af en toe te printen is dat mooi meegenomen. Zo overdreven duur zijn die kleurenlasers ook niet meer, en hoewel de toners duur zijn, kan je er heel veel pagina’s mee afdrukken. Je hoeft niet om de haverklap dure inktcartridges erin te steken.
Eerlijk? Als je geen foto’s op fotopapier afdrukt, is een laser altijd de betere, makkelijkere én goedkopere oplossing op lange termijn!
Deze staat hoog aangeschreven, als dubbelzijdig printen een must is:
http://www.brother.be/printers/kleurenlaser/hl-3150cdw

duur niet, maar groot wel…

Ik ben toch voor de Epson gegaan. In de Fnac stond die in de aanbieding voor 72 Euro (bij Epson zelf 89,99 Euro!). Ik ben benieuwd hoe die gaat werken. Volgens de Epson website zou die volledig compatibel moeten zijn met Sierra. Toch fijn om eens af te wijken van het HP - Canon duopolie en een (iets) minder bekend merk te proberen. Als het tegenvalt… 72 Euro is nu niet de grote investering… vergeleken met een 15 inch Macbook pro met wat opties 8-).