Nieuwe update 10.13.6 macOS High sierra

Sinds ik gisteren de nieuwe update heb gedaan duur het langer om mijn Mac uit slaapstand te halen, iemand een idee.

Al de eerste 4 stappen ondernomen van de Algemene Troubleshoot stappen voor macOS?

Neen nog niet maar voor een leek lijkt het mij toch ingewikkeld , ik ga het morgen proberen, bedankt voor uw antwoord.

ik heb dat ook. Opnieuw opstarten gaat het even goed. Maar daarna weer lang wachten voordat de imac uit de slaapstand komt. En ook bij mij gekomen na de update naar 10.13.6

Ik kan niet zeggen dat mijn iMac traag uit de slaapstand komt na die update. Wat ik echter wel heb gemerkt is dat is sinds de installatie al 2 crashed heb gehad die slaap-gerelateerd waren (This iMac has shut down because of a problem). Voor de update heb ik letterlijk nog nooit crashes gehad.

Letterlijk? ?

Inderdaad. Nog nooit een OS crash gehad. Wel eens dat apps om willekeurige redenen crashten of een beachball vertoonden, maar macOS zelf? Nee, dat moet al zo lang geleden zijn dat ik me het niet eens meer kan herinneren. Voor de update naar High Sierra draaide ik gewoon op Yosemite. Eigenlijk sinds dag 1. En nooit geen problemen mee gehad.

Hier ook hetzelfde probleem na de update van 10.13.6. Mijn iMac (27" 2011) komt heel traag uit sluimer, lijkt in 1e instantie niet te reageren op indrukken toetsenbord of bewegen muis, maar na een paar seconden wachten komt ie uiteindelijk toch uit sluimer.

Bij mijn MBP (15" 2017) gaat het uit sluimer komen ook trager dan ik normaal gewend ben, maar wel veel sneller als dat het bij de iMac gebeurd.

NVRAM en SMC resetten helpt niet.

Hallo Gitte,

Ik heb ook nog steeds het zelfde probleem wat u beschrijf, wij zullen niet alleen zijn , dus maar afwachten.

meer mensen hebben er last van

https://discussions.apple.com/thread/8466713