Nieuwsbrief/Mailings maken op mijn mac

Hallo, Bestaat er een programma waarmee ik een nieuwsbrief kan maken compleet met foto's, kleuren, lettertypes, etc, zodat de ontvanger het precies zo ziet als ik het gemaakt heb. Ik heb het forum doorzocht en ben nog niet op bruikbare informatie gestuit. Wie heeft een tip? Ik werk met OSX 10.3.7 Bedankt

Ik heb geen kant-en-klaar antwoord op je vraag (ben zelf ook wel benieuwd) maar ik zal je moeten teleurstellen als je wilt dat "de ontvanger het precies zo ziet als ik het gemaakt heb". Dat zal je namelijk nooit lukken: het is precies hetzelfde als een website... ook die ziet er op verschillende computers altijd verschillend uit (helaas).

Vooral door het gebruik van verschillende fonts zul je hier en daar nog wel eens bedrogen uit kunnen komen: niet iedereen heeft exact dezelfde fonts als jij hebt. Maar met Verdana, Times New Roman en Arial zit je altijd veilig.

Succes met je e-mails!

... Dan heb je waarschijnlijk gezocht op de de verkeerde criteria. Wat jij wil is een HTML mail maken, en daar is hier erg veel info over te vinden. Kijk [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=33914]hier[/url] even bij het kopje 'HTML mail'.

Apple heeft een nieuwe applicatie om nieuwsbrieven en andere te maken, 'Pages' genaamd. Het is, tesamen met Keynotes 2, een onderdeel van iWork '05. Het volledig pakket kost slechts 79 euro. Misschien is dit wel wat je zoekt.

Volgens mij heet dat PDF?!

Jij maakt wat op je Mac. Klikt op ‘Afdrukken’ en ‘Bewaar als PDF’ en je hebt een document dat door IEDEREEN is in te lezen. Macintosh, Windows, Linux, Unix, etc.

Alles zit standaard ingebouwd in systeem OSX en is vanuit ieder programma te gebruiken.

Als het om emails gaat -sommigen gaan in op mailings via gewoon papier volgens mij- kan ik je [url=http://www.maxprog.com/MaxBulk.html]MaxBulk Mailer[/url] aanraden. Werken wij hier ook mee, is goed spul.