NL prijs MacBook Pro 16 inch probleem

Prijs basis model in US is omgerekend 2317 euro als je hem in NYC koopt (including Tax geldend in staat New York)!

waarom betalen wij 2699 euro ???

Is altijd zo, bij welk Apple product dan ook. Hierin geldt ook vaak: hoe duurder het product, hoe meer marge qua converting in valuta.

Apple doet dit omdat ze binnen Europa enigszins dezelfde prijzen aan wil bieden, en die zijn bij ons wél inclusief tax aka BTW.

Daarnaast wordt in deze Europese prijs rekening gehouden met wisselkoersen en hiervan wil Apple (uiteraard) niet de dupe zijn

Sorry, maar deze computer is enkel voor Pro’s en die hebben BTW teruggave: 2230€ == koopje voor Apple begrippen. Sinds lange tijd eens een product dat niet standaard een upgrade nodig heeft. Krijg je ook nog eens veel betere garantievoorwaarden bij: hier vervalt die niet als je zelf loopt te sleutelen, en toch weer 1 jaar langer met meer uitloop voor ontwerpdefecten.

Oftewel: vervuilreisje naar NYC is niet eens meer de moeite, vroeger had dat nog wel eens zin, maar nu niet (ook staat de douane standaard te hengelen op pretvluchtjes NY).

Zoals je ziet heb ik de btw al berekend en meegerekend.

Ja, met dat verschil dat de tax in New York max. 8,8 procent is (dan kom ik op 2360 euro), en in Nederland 21.

 

De basisprijs in Nederland zou dan 2623 euro zijn, als je uitgaat van de dollarprijs zonder tax, vermeerderd met 21%.

 

We betalen 2699 euro; maakt een verschil van 76 euro.

Ja maar als consument is jouw berekening natuurlijk niet relevant. Verschil is in je portemonnee gewoon ongeveer 382 euro. Alsof dat niks is ?

Uiteraard is dat relevant. Jouw vraag was “waarom betalen wij 2699 euro ???”

 

Dat antwoord weet je. Sales taxes zijn in Europa over het algemeen flink hoger.

Wil je dat niet, dan zul je ergens anders moeten gaan wonen. In de US bijvoorbeeld.

+1 KW. Zo simpel is het inderdaad.

Ja uiteraard is het het antwoord op de vraag. Maar betekent wel dat uit US meenemen of laten nemen op dit soort producten een serieuze optie is.

Als het daarom gaat kun je beter naar Japan gaan. Sales tax kun je daar terugvragen, niet invoeren op Schiphol -> €2065. Dat laatste mag uiteraard niet.

@appleimacg5,

Ja maar als consument is jouw berekening natuurlijk niet relevant. Verschil is in je portemonnee gewoon ongeveer 382 euro. Alsof dat niks is ?
Dat verschil betaal je dan bij invoer in Nederland, weg zogenaamd voordeel..

 

appleimacg5 op 18 november 2019 om 09:56 ... Maar betekent wel dat uit US meenemen of laten nemen op dit soort producten een serieuze optie is.
Dat 'meenemen' is alleen interessant als je hem probeert mee te smokkelen.

Doe je het officieel via de legale weg, dan kun je hem beter in Nederland kopen.

 

<p class="cite">JoopJoopJoop op 18 november 2019 om 10:28</p> @appleimacg5,
Ja maar als consument is jouw berekening natuurlijk niet relevant. Verschil is in je portemonnee gewoon ongeveer 382 euro. Alsof dat niks is ?
Dat verschil betaal je dan bij invoer in Nederland, weg zogenaamd voordeel..

 


Kan je die niet gewoon uitpakken en doen alsof je die al bij had?

Ja dat kan en daar komen ze achter. En of je ook even de bon wil laten zien. Google ff, is al vaker over geschreven hier en op Macfreak (bijvoorbeeld).

Dacht je dat je de eerste was? Die douanejongens zijn niet gek. Die hebben elke truc en elke smoes al meegemaakt. Op zijn minst zul je geloofwaardige gebruikssporen moeten hebben, de E net dat beetje vetter dan de Q en ook geen maagdelijke OS dat nog niet gepersonaliseerd is.

De doos kun je leeg opsturen en doe eens lekker paranoia en doe dat niet naar je eigen adres.

Ik vind dit soort topics altijd wel leuk omdat er zoveel ninja verhalen in voorkomen. Het komt allemaal neer op WAT ALS … Niet een hele betrouwbare basis. ?

Mijn ervaringen met dit soort zaken zijn talrijk en zeer betrouwbaar ?.

Per dagdeel komen er wat, gemiddeld drie of vier Boeings 7-Serie aanvliegen die vertrokken zijn uit Noord-Amerika. Zoveel ambtenaren heeft Schiphol toch helemaal niet om al die mensen te controleren. Dan praat je alleen over Noord-Amerika. Er komen ook vliegtuigen uit Azië, Quatar, en Zuid-Amerika. Daar zijn ook allemaal winkeltjes waar mensen rotzooi kopen die ze graag met voordeel hier willen gebruiken.

 

Een discussie die veel interessanter is. Hoeveel kans (wiskunde - keiharde cijfers) maak je dat je NIET gecontroleerd wordt en gewoon mag doorlopen. Als je dat weet dan weet je of je het risico moet lopen. Zoiets kunnen alleen mensen vertellen die heel erg vaak heen en weer vliegen. Dat soort mensen ben ik nog nooit tegengekomen op OMT of MacFreak.

het is totaal niet mijn idee om mensen aan te sporen wat dan ook te doen. Het is gewoon een observatie.

in New York kost het je als inwoner dus gewoon 2317 euro en bij ons 2699. Dat is een constatering en ik had nooit gedacht dat dat zo’n verschil zou zijn.

De zomers in New York zijn heter en de winters kunnen kouder en guurder zijn dan bij ons. Net als het prijsverschil is dat ook al een tijdje zo. Misschien is er wel een verband.

<p class="cite">Shmoo op 18 november 2019 om 12:42</p> Zoiets kunnen alleen mensen vertellen die heel erg vaak heen en weer vliegen. Dat soort mensen ben ik nog nooit tegengekomen op OMT of MacFreak.
Ik wel, maar dat is al weer even terug en die zijn indertijd naar MacMinds verkast.