Nokia 6230 unlocken, hoe dan?

Ik heb hier van mijn 1-jarige contract nog een Nokia 6230 liggen die ik graag aan een vriend van mij wil geven. Hij heeft echter T-Mobile en die telefoon is geblokkeerd op Vodafone. Is dit ingewikkeld te unlocken? Ze niet, weet iemand hoe?

Alvast bedankt!

Bij mijn weten zijn telefoons met abonnement altijd sim-lock vrij, maar goed... In elk geval, telefoonmaatschappijen zijn wettelijk verplicht om na 1 jaar het toestel gratis te unlocken. Je kan ze hiervoor bellen en dan krijg je een code en uitleg hoe het in z'n werk gaat. Opzich is het niet zo ingewikkeld.

[quote:d4d24acb6c][b:d4d24acb6c]Aanvragen unlock code[/b:d4d24acb6c]

Een simlock is een beveiliging van een GSM toestel die ervoor zorgt dat je alleen SIM kaarten van één bepaalde provider kunt gebruiken. Providers zetten deze simlock erop om ervoor te zorgen dat jij vooral bij hen klant blijft en zo proberen ze extra geld te verdienen.

De OPTA heeft bepaald dat een simlock er na één jaar gratis afgehaald moet worden indien de klant daar om vraagt. Hierdoor kun je het toestel weer gebruiken met sim-kaarten van de overige providers.

De simlock kan eraf gehaald worden door een zgn. “unlock-code” in te toetsen op je toestel. Deze unlock-code kun je aanvragen bij de provider die de simlock erop heeft gezet.

Om de unlock-code aan te kunnen vragen heb je in ieder geval het IMEI nummer van het toestel nodig. De kun je meestal onder de batterij vinden of opvragen door *#06# in te toetsen op het toestel. Voor een snelle afhandeling is het raadzaam om de volgende gegevens te verschaffen bij de aanvraag:

-IMEI nummer
-Contact gegevens (naam, adres, woonplaats)
-Mobiele nummer
-Kopie van aankoopbon

[b:d4d24acb6c]Vodafone[/b:d4d24acb6c]

Stuur een brief met alle bovengenoemde gegevens naar:

Vodafone iZi Klantenservice
Antwoordnr. 5555
6200 VC Maastricht

Voor meer informatie kun je eventueel bellen met:
06-54500100 (vanaf vaste lijn)
1200 (vanaf mobiele toestel met Vodafone abonnement)
555 (vanaf mobiele toestel met Vodafone iZi)
[/quote:d4d24acb6c]

Succes! :wink:

[url=http://unlock.nokiafree.org/]Hier[/url]

Mij mijn oude Nokia (3410) was het wel gelukt, maar bij een ander toestel lukte het weer niet.
Maarja je kan het altijd uitproberen :slight_smile:

http://www.onlineunlocker.nl/ (Gratis)

[url=http://www.trycktill.com/eng/unlock_swe.asp]Deze[/url] werkt bij mij vrijwel altijd. Wél even op de Engelse vlag klikken, anders is de info nogal lastig te lezen.

Gelukt (als eerste de laatst URL geprobeerd)! Thanks!

Nou, scheelt je weer 10 euro bij de unlockboer. Zie het maar als donatie aan MacOSX.nl... ;)

Ik heb hier een Nokia 6288 liggen, ook met een vodafone lock. Ik heb net gekeken naar de site waar naar Napsju hen linkte, maar de 6288 staat er niet tussen. Ik ben al een tijdje met Google aan het zoeken, maar het is een te grote weerwaar en ik weet niet zo goed welke site goed is of niet.