Nokia

Hallo

Ik heb een probleem met een Nokia 6310i en een Bluetooth verbinding naar de MAC G4. Ik gebruik hiervoor een Bluetooth USB adapter van Keyspan.

De supportdienst van Nokia kon me niet helpen (kenden de MAC niet) en adviseerde me om de speciale bluetooth-software voor de MAC te downloaden. Maar deze zit zover ik weet toch reeds standaard in OS X (ik gebruik 10.2.6).

De verbinding opzetten via Bluetooth lukt op het eerste zicht, ik heb op de MAC Bluetooth geconfigureerd en de MAC ziet de Nokia en de Nokia ook de MAC.

Als ik een verbinding start dan krijg ik als melding op de Nokia “Verbinding met de MAC OK” en onmiddellijk gevolgd na één seconde door “Verbinding met de MAC werd verbroken”.

Het is mij bekend dat iSync de Nokia (nog) niet via Bluetooth ondersteunt en bijgevolg een synchronisatie met iCal of het adresboek niet mogelijk is, maar een normale Bluetooth verbinding opbouwen zou toch wel moeten lukken.

Iemand enig idee of dit probleem ook al gehad ?

Alvast bedankt voor je reactie !

:slight_smile:

Zoek even op deze site met keyword 6310i, dan moet je enkele topics kunnen vinden. In de MacFan nr. 46 staat bij MacFanMail een brief waarbij naar [url=http://www.macmedia.sk]macmedia[/url] wordt verwezen. Verder kan ik je nog niet helpen. Ik krijg binnenkort misschien een 6310i via mijn werk, dan ga ik ook e.e.a. uitzoeken.

Ten eerste kan een herstart na de installatie geen kwaad. Kijk vervolgens eens op de volgende links:

http://support.attwireless.com/awswls/support/devices/nokia/6310i/setup_guides/macos_bluetooth.jsp

http://www.xs4all.nl/~macpower/gprs.html

Deze links hebben mij erg geholpen in het opzetten van een zelfde verbinding als jij hebt ('k heb zelf een TiBook 1GHz met een 6310i en bluetooth). Neem niet alle instellingen over. Sommige zijn afhankelijk van de provider.

Een uitstekend programma voor het synchroniseren (d.m.v. vCards) van het adresboek:

http://www.macmedia.sk/pm.htm

Ik hoop dat je hiermee geholpen bent

Laat in ieder geval -indien nodig- je firmware upgraden naar versie 5.50. Hierdoor ben je wel al je adressen kwijt uit je telefoon geheugen.

Versie 4.80 en 5.22 zijn niet goed. Check je firmware via *#0000#

Nokia is net als microsoft en buigen wereldwijde standaarden altijd weer een beetje om zodat ze in ieder geval weer een goed initiatief om zeep helpen. :evil:

Ik heb mijn 6310i omgeruild voor een T68i en dit werkt echt super !!! Bye Bye Nokia… :stuck_out_tongue:

Ewout

Heb onlangs ook laten upgraden van 4.2 naar 5.5. gewoon via leverancier van de Nokia. Alle gegevens zijn bewaard gebleven en het geheel was kosteloos (PhoneHouse). Surfen en vcards uitwisselen met m'n iBook via Trust BT-adapter geen probleem.

Mischien oplossing in de maak ?

http://www.thinksecret.com/news/isync11.html