(nooob) Meerdere MPGES aan elkaar..

Ik ben al jarenlang een trouwe MAC gebruiker, maar video is nieuw voor me. Hoe plak ik verschillende MPEG's aan elkaar tot één lange film?

Nee, niet alleen voor de natuurfilms, ik heb OOK nog wat familiefilmpjes… :smiley:

Wie o wie helpt me ff?

1. Filmpje uit elkaar slopen met BBDemux (http://sourceforge.net/projects/macbbdemux) Je krijgt dan 2 files: Een m1a en een m1v file.

  1. De m1a file is het geluid. Deze kun je omzetten naar aiff met Madplay (http://www.biermann.org/philipp/mad/index.html). De aiff openen met Quicktime en de hele tijdlijn kopieren.

  2. De m1v videofile omzetten (exporteren!) naar een normale Quicktime film. Alles selecteren en uit het Editmenu “Add Scaled”. (Het geluid dus plakken)

  3. Saven. (als .mov dus) Daarna kun je de verschillende .movs aan elkaar plakken.

  4. Het eindresultaat kun je weer exporteren naar .mpg. (Bijvoorbeeld met Quicktime Pro > mp4, Cleaner of Toast voor MPG1 (voor peecees))

Kan dat niet simpeler? Op windows heb je progjes die mpeg joiner heten of zo en die gewoon een lijstje mpgs aan elkaar klussen (als zelfde resolutie e.d.). Moet met de mac dan toch helemaal makkelijk gaan. Is allemaal in iMovie importeren, achter elkaar zetten en exporteren nix?

[quote:5328d9781c="Waterman"]Kan dat niet simpeler? Op windows heb je progjes die mpeg joiner heten of zo en die gewoon een lijstje mpgs aan elkaar klussen (als zelfde resolutie e.d.). Moet met de mac dan toch helemaal makkelijk gaan. Is allemaal in iMovie importeren, achter elkaar zetten en exporteren nix?[/quote:5328d9781c]

Ik zet VOB files aan elkaar met Catenator. Zie versiontracker. Ik neem aan dat dat ook met andere files kan gezien dit een scriptje is dat een UNIX commando uitvoert. Probeer es… :wink:

Paul

Wat ik wel eens doe is de filmpjes van mijn digitale fotocamera aan elkaar plakken met quicktime, via copy / paste. dat zijn dan wel .mov bestanden maar dat moet ook met mpeg lukken.

8)

Misschien kan je hier wat mee? Gewoon je mpgjes aan elkaar plakken.

MacHacha 1.2
http://www.macupdate.com/info.php/id/11052

of
mpgtx 1.4b4
http://www.macupdate.com/info.php/id/10702

Succes
Deze appies gebruik ik zelf ook.

[quote:fc49d33227="Mr. Mac"]Wat ik wel eens doe is de filmpjes van mijn digitale fotocamera aan elkaar plakken met quicktime, via copy / paste. dat zijn dan wel .mov bestanden maar dat moet ook met mpeg lukken.

8)[/quote:fc49d33227]
Helaas, met mpeg lukt dat niet in Quicktime. Dat heeft met de codec te maken, maar hoe het precies zit…

mpegtxwrap kan een hele reeks met mpegjes aan elkaar plakken, simpel drag and drop vanuit de finder en op "join" drukken. Simple as that.

Ik kan hem alleen niet meer vinden op het internet… ik zal hem na het eten wel op mijn webruimte zetten…

Ik ben blij met de vele reactie's. Blijkt toch dat de MAC community goed werkt. [img:d475efa03d]http://party.snt.utwente.nl/images/light/smileys/thumbup.gif[/img:d475efa03d]

Oke, weer gevonden... blijkt dat het programma wat ik noemde, mpegtxwrap, nu op internet staat onder de naam mpegtxgui... het is hetzelfde programma als wat El_Gordo eerder al noemde...

http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/15987

Jongens gebruik Merger. Tis simpel te gebruiken en werkt uitstekend

http://homepage.mac.com/schwarz/

Gewoon doen! :smiley: