Notenschrift

Op mijn PC gebruik ik MusiCad voor het noteren van notenschrift. Is er ook zoiets voor de Apple? Ben al een tijdje aan het zoeken, ook binnen dit forum maar niets kunnen vinden tot dusver. Alvast bedankt voor de reacties.

nieuwste versie van Garageband!

http://www.apple.com/ilife/garageband/explore.html

En anders toch echt Finale

http://www.finalemusic.com/

Ikzelf gebruik Finale, wat redelijk uitgebreid is. Zie ook [url]http://www.finalemusic.com[/url]. Er is vanaf die site ook een uitgeklede versie te downloaden en gratis te gebruiken. Je moet je wel registreren, verder niets.

Die uitgeklede versie (Finale NotePad) is prima voor notatie en controle (afluisteren etc.), en prima te printen. Als je redelijk eenvoudig blijft, goed genoeg.

ja, finale is top programma, moet hem zelf ook nog hebben, maar ik heb het hem een beetje gehad met al dat geld voor software dr tegenaan smijten haha, maarja....

Op de Finale site staat ook het gratis Notepad, voor alle basisdingen. Verder is er Sibelius, een veel makkelijker programma, maar met een waardeloze support en DUUR. [size=7:1aefbe4198]Kraken is me niet gelukt en dat wil wat zeggen...[/size:1aefbe4198]

of sibelius....

of logic pro…

of band-in-a-box
:smiley:

een bekende arrangeur zweert bij logic pro, omdat dit verreweg het gemakkelijkste programma is om score te bewerken (volgens hem dan)

finale en sibelius zijn duidelijk complexer, maar bewijzen hun waarde wel weer als je echt ingewikkelde dingen wil doen (daar haakt logic pro dan weer af)

Hartelijk dank voor Uw bijdragen. Zal me de komende dagen eens verder in gaan verdiepen.

U mag ook jij zeggen hoor. :wink:

Lime: http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/18182

Sibelius:
http://www.sibelius.com