Notificatie Mavericks: Uw Mac optimaliseren

Ik kreeg vandaag op mijn iMac (10.9.3) de volgende notificatie:

Wat wil dit juist zeggen? Wat moet ik doen? Dubbel-klikken op het bericht helpt niet.

Als je je Mac écht wil optimaliseren downgrade je naar 10.8 . Zelden zo’n slecht stuk programmeerwerk gezien als Mavericks. Een lomp resourcevretend vehikel met alle kenmerken van Vista. Dat moest ook een ‘consumers’ OS worden, met lekker veel ‘handige’ dingen. Apple moet meer aandacht geven aan de desktop, véél meer aandacht en het OS lean en mean houden. Steve zou van Mavericks finaal uit z’n dak gaan. Zelfs op je server zit je vast aan dit gedrocht met daar bovenop nog een zeer matig presterende serverpackage. Dit is doodgewoon niet goed Apple. Ik krijg hier een enorm Windows deja vu van.

deze vraag is elders al eens eerder gesteld :slight_smile:
http://apple.stackexchange.com/questions/122391/what-is-happening-when-my-mac-is-being-optimized-after-an-os-x-update

waar kan ik mountain lion downloaden om een bootable USB te maken?
Kan niks vinden in de Appstore.

Gewoon op Mavericks blijven zitten. Er zijn legio mensen die met Mountain Lion even veel of nog meer problemen hebben als Bodevinaat met Mavericks :wink:

Dat schermpje kun je verder gewoon negeren; laat ie altijd zien bij een nieuwe installatie en volgens mij ook na een grote update en heeft verder geen gevolgen. Voorheen gebeurde dit ook alleen kreeg je er geen notificatie van. Een andere OS X versie gaan gebruiken is dan ook volkomen zinloos.

Ik heb dat schermpje nog nooit gezien. Om welke Mac gaat het hier?

Eentje die Mavericks draait. Welke Mac het is maakt niet uit, melding heb ik in mijn Mavericks vm’s ook al gezien net als op diverse echte Macs gemaakt tussen 2010 en nu.

Het is een notificatie die aangeeft dat Spotlight een nieuwe index van de inhoud van je harde schijf aan het maken is. Het zou kunnen dat het ook nog bij andere taken die het systeem in de achtergrond uitvoert wordt getoond, maar daarover heb ik geen verdere informatie gevonden.

Bodevinaat is aan het trollen, je moet dat gewoon negeren, Hans Flick.

Ik heb dit schermpje ook nog nooit gezien.
En met Spotlight heeft het volgens mij niks te maken. Heb al vaker Spotlight problemen gehad in het verleden, maar dit schermpje nog nooit!!

Toch is het zo, @daalhofmac. Spotlight maakt een index (een soort inhoudsopgave) van de bestanden op je mac, zodat wanneer jij een zoekopdracht doet, er wordt gezocht in die index in plaats van je hele mac. Als je net je OS hebt geinstalleerd op een nieuwe mac (of je gehele mac hebt teruggezet vanaf een backup) moet zo’n index helemaal vanaf 0 worden opgebouwd, wat veel rekenkracht kost. Daarom wordt aangegeven dat je Mac minder goed presteert dan normaal. Vroeger kreeg je dan gewoon een balkje die aangaf dat je mac aan het indexeren was, maar kennelijk is het tegenwoordig zoals TS liet zien.

Ja precies, dat balkje van indexeren heb ik dus wel vaker gehad.
Het schermpje van van TS dus niet!

Ja, dus?

Spotlight indexeren heb ik vorige week nog gehad.
Schermpje optimaliseren nog nooit.
Waarom dan niet?

En dat moet ik weten? Welke versie van macosx draai je?
Wellicht krijg je zo’n notificatie alleen als je mac voor de eerste keer indexeert.

Andere mensen bevestigen in ieder geval mijn verhaal http://apple.stackexchange.com/questions/122391/what-is-happening-when-my-mac-is-being-optimized-after-an-os-x-update

De laatste versie van OSX.

Nou, dan vind je OS het indexeren waarschijnlijk niet zwaar genoeg om er een notificatie voor te geven.

Kan zijn dat je index al up to date genoeg was of dat het een bug is dat ie het niet geeft. De melding krijg je alleen als hij echt heel veel opnieuw moet indexeren. Het maakt verder ook niet uit, het is niet meer dan een nette melding dat je machine wellicht traag kan zijn. Dan weet je in ieder geval waar het aan ligt en ga je niet als een bezetene alles afzoeken.

Toch is het erg slordig van Apple dat de melding niet wat specifieker is. Mavericks is een erg fijn OS, maar dit is een klein minpuntje.

Het aantal gebruikers dat wil weten hoe en wat is ultra klein dus ik begrijp heel goed waarom ze die melding helemaal niet zo specifiek hebben gemaakt. De meesten willen alleen maar weten dat het hun machine wat trager kan maken, meer niet.

-deleted-