numeriek toetsenblok aanpassen

De . op mijn numeriek toetsenbord moet een , zijn. Hoe kan ik dit aanpassen?

Hier was ik ook al eens naar op zoek, maar bij mij is het precies andersom. :?

(de . moet ook een . zijn, maar is nu een , )

wie o wie?

[quote:e7591b79ac="nathalief"]Hier was ik ook al eens naar op zoek, maar bij mij is het precies andersom. :?

(de . moet ook een . zijn, maar is nu een , )

wie o wie?[/quote:e7591b79ac]

[b:e7591b79ac][color=#ff6600:e7591b79ac]ALT ,[/color:e7591b79ac] of [color=#ff6600:e7591b79ac]CTRL ,[/color:e7591b79ac] of [color=#ff6600:e7591b79ac]SHIFT ,[/color:e7591b79ac] op numeriek wordt een punt.[/b:e7591b79ac]

[quote:e7591b79ac=“erwin”]De . op mijn numeriek toetsenbord moet een , zijn.
Hoe kan ik dit aanpassen?[/quote:e7591b79ac]

werkt de omschrijving hierboven ook voor de punt (veranderd die dan in een komma?)

oké, maar kun je het ook permanent veranderen zonder een extra toets ingedrukt te houden.

heb je een nederlands toetsenbord? Gebruik je misschien een engels systeem? volgens mij is het engels namelijk om daar een . te hebben staan en geen komma, engelsen schrijven een . waar wij in het nederlands een komma gebruiken.

Systeemvoorkeuren-> Landinstellingen-> Invoermenu -> stel hier (eventueel) het Amerikaanse en de Nederlandse toetsenbord in. Wil je de , onder de numerieke . dan kan je rechts bovenin je scherm het Nederlandse toesenbord te selekteren. Moet de numerieke . een . blijven zet hem dan op het Amerikaanse toetsenbord.

Wat was nu het echte probleem..! De landinstellingen van osx werden niet goed doorgevoerd naar classic. In osx was de . op het nummerieke toetsenbord een , en in classic de . een . Na een paar keer wisselen van de landinstellingen was het ineens goed.

Mijn dank voor alle reacties…

Via 'amerikaans' heb je wel de . in het numerieke veld, echter dan verlies ik de € [alt 2] naar symbool 'tm'. Vandaar dat ik toch het 'brits' verkies, alhoewel je daar ook een paar minder belangrijke verschillen hebt tov het 'nederlands'.

Voor het uitschakelen van de cAPS lOCK (wie gebruikt die knop ooit echt??) gebruik ik [url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/12295]DoubleCommand[/url], een kernel extensie om het toetsenbord vergaand te configureren.

Zojuist ging er een lampje boven mijn hoofd branden en de documentatie van DoubleCommand bevestigde mijn idee: er is ook een code voor het omwisselen van de , en de . op het numpad!

Eindelijk gewoon ip-adressen intypen met het numpad!