Office for Mac 2011 werkt niet op andere account

Beste allemaal,

Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen. Ik heb Office for Mac 2011 (ja, misschien niet slim, daar ben ik inmiddels al achter). Wanneer ik de programma's op mijn account (administrator) laadt is er niets aan de hand; alles werkt (Excel, Powerpoint, Word).

Wanneer mijn vrouw één van de programma's via haar account laadt, krijgt ze de ene database-foutmelding naar de ander. Na al die foutmeldingen doen Excel en Powerpoint het wel (althans, ze starten op) en Word loopt in zijn geheel vast.

Herkent iemand dit probleem? Kan je me helpen het op te lossen?

Alle files uit de library wissen heb ik al geprobeerd, al dan niet gevolgd door herinstallatie...

Waarschijnlijk heb je een licentie voor één gebruiker.
Lees [url=http://support.microsoft.com/kb/2439218]dit eens[/url].
En [url=http://www.officeformachelp.com/office/troubleshoot/#repair_permissions]dit[/url].

[mod name=Hansi2124 url=/profiel/hansi2124]Topic verplaatst naar juiste subforum.[/mod]

[quote=Beech url=http://www.onemorething.nl/community/topic/office-for-mac-2011-werkt-niet-op-andere-account#post-2495896 time=1354641835]Waarschijnlijk heb je een licentie voor één gebruiker.

Lees [url=http://support.microsoft.com/kb/2439218]dit eens[/url].

En [url=http://www.officeformachelp.com/office/troubleshoot/#repair_permissions]dit[/url].[/quote]

Ja, er staat op de verpakking 1 Gebruiker | 1 Mac

Maar ik mag toch aannemen dat ik (voor dat bedrag) dan op één machine wel met meer dan één account gebruik kan maken van Office. Sowieso; hij werkt half. Ook bij de Apple Store (nog nooit eerder gehoord dit probleem) geven ze aan dat die licentie gekoppeld is aan de machine en niet aan de gebruikersaccount.

EDIT:
ook wanneer ik een nieuwe user-account aanmaak (met administrator-rechten) blijft hetzelfde probleem bestaan...

Het zou me toch wel zeer sterk lijken dat je het pakket maar op één account kan gebruiken. Tenslotte gaat het om één licentie voor één computer. En dan nog ! Het lijkt me eerder dat er iets niet klopt met de rechten om bestanden/folders te mogen schrijven/lezen. Je zou al kunnen proberen om via het 'info'-menu de 'sharing/permissions' aan te passen voor alle gebruikers.

Ik heb het even geprobeerd met een ander account. Werkte prima. Wel moest ik van alles weer invullen, updates installeren aanvinken, meedoen aan kwaliteitsprogramma, apple ID voor aankopen in Store etc. Maar Word werkt normaal.
Ik zou Office 2011 weggooien en opnieuw installeren. Hoe zit het trouwens met de bevoegdheden van Office 2011 ?

[quote=bartvdv url=http://www.onemorething.nl/community/topic/office-for-mac-2011-werkt-niet-op-andere-account#post-2495915 time=1354644762]Het zou me toch wel zeer sterk lijken dat je het pakket maar op één account kan gebruiken. Tenslotte gaat het om één licentie voor één computer. En dan nog ! Het lijkt me eerder dat er iets niet klopt met de rechten om bestanden/folders te mogen schrijven/lezen. Je zou al kunnen proberen om via het \'info\'-menu de \'sharing/permissions\' aan te passen voor alle gebruikers.[/quote]

de sharing/permissions zijn zover ik weet niet anders. Bij welke map of file zou ik moeten zijn?

[quote=Beech url=http://www.onemorething.nl/community/topic/office-for-mac-2011-werkt-niet-op-andere-account#post-2495916 time=1354644862]Ik heb het even geprobeerd met een ander account. Werkte prima. Wel moest ik van alles weer invullen, updates installeren aanvinken, meedoen aan kwaliteitsprogramma, apple ID voor aankopen in Store etc. Maar Word werkt normaal.

Ik zou Office 2011 weggooien en opnieuw installeren. Hoe zit het trouwens met de bevoegdheden van Office 2011 ?[/quote]

Inmiddels via Microsoft een download-versie gehad (Engels-talig, dat vind ik dan weer balen) en nu werkt het... maar... Nog steeds op een ander account dan de mijne die irritante 'database errors'. Dus van de regen in de motregen zullen we maar zeggen...

De oplossing (ahum): de hele Office-rommel verwijderen (conform richtlijnen van Microsoft Support) en de handel installeren vanaf de andere account heeft het probleem opgelost. Beide kunnen nu volledig Office gebruiken zonder irritante foutmeldingen.

Wie de oorzaak kent: ik hoor het graag...

Waarom is 'Office for Mac 2011"niet slim??

[quote=Sama url=http://www.onemorething.nl/community/topic/office-for-mac-2011-werkt-niet-op-andere-account#post-2495984 time=1354654316]Waarom is \'Office for Mac 2011"niet slim??[/quote]

Hoewel ik het niet kan bevestigen (ik gebruik iWork niet) schijnt iWork stabieler te zijn dan Office for Mac. Verder blijft het vreemd om een microsoft-product te gebruiken op een Apple: twee geloven op één kussen...

Maar zonder gekheid: voordeel van Apple (en software) is dat alles sneller en stabieler is (door de boot genomen) dan onder Microsoft software. Jarenlang heb ik mijn hele vloekvocabulair losgelaten en uitgebreid dankzij Microsoft en nu pas merk ik waarom (ter info: ben net over van Microsoft op Apple)...

[quote]
Hoewel ik het niet kan bevestigen (ik gebruik iWorks niet) schijnt iWorks stabieler te zijn dan Office for Mac
[/quote]
Het is iWork, niet iWorks. Los daarvan, ik vind het lulkoek wat velen willen verkondigen. In de 5 jaar dat ik Mac gebruiker ben heb ik nog nooit problemen gehad met Office for Mac (Ik draai mee sinds versie 2004).