Onderdelen G4 voor doe-het-zelf G4 NIET TE VINDEN!

Ik ben van plan zelf een mooi g4 computertje in elkaar te zetten alleen neemt dat een paar vervelende zaken met zich mee...:S De processor modules die ik wil zijn erg moeilijk te verkrijgen, laat staan een LogicBoard en laten we het al helemaal niet hebben over een voeding... want uiteraard past een normale voeding van een PC niet op een Mac Logicboard. Het KAN wel maar dan moet je heel erg veel in de voeding gaan lopen klooien en daar heb ik weinig zin in. Dus: Weet iemand waar ik: Een LogicBoard voor een G4 kan vinden of (het liefst) een AGP"dual processor module" van 2x500 2x550 incl. heat sink. meer mag natuurlijk ook bijv 2x800 of 2x1000 of 2x1,25ghz :lol: maar dat is veel te veel gevraagd. Een goede voeding zou ook wel heel erg gewaardeerd worden.

Mocht iemand deze onderdelen ergens hebben of ze weten te vinden dan hoor ik dat heel erg graag! :slight_smile:

P.s. ik zoek deze onderdelen binnen de “debene” Duitsland, Belgie, Nederland.

Waarom al die moeite? Ik snap het niet. Koop een gewone mac en deel hier je problemen. Het grote probleem vam Miekrosovd is dat alles op alles moet passen; Ik zie dat als een voordeel van de MAC, een beperkte hardware keuze...maar dan wel goed!!!

Je kan alle onderdelen van een Mac los kopen. Meestal bij de fabrikant zelf of bij 3th party's. Maar het esentiele deel mis je namelijk het Logic borad waardoor je MacOS kan booten. En Appel deelt die niet zomaar uit.

Wat je ook kan proberen is AmigaOne. Deze komt binnenkort uit met een modulekaart van plaats een onboard G3. Dus dan kan je het zelf helemaal samenstellen. Je kan er alleen geen MacOS op booten. Wel Linux en AmigaOS4 ofzo. Je kan dmv Mac-on-Linux wel MacOS draaien maar ik heb geen idee of dat snel is. In ieder geval wordt je 3D gedeelte nog niet goed ondersteund. Voor verdere onderdelen zoals HD en videojaart kan je gewoon pc stuff erbij pakken.

Als je de website’s niet kan vinden kan ik wel even grafen in mijn forum, maar daar heb ik nu even geen zin in want ik ga nu naar bed. :wink:

Ok het word niet makkelijk met importeren tenzij je zelf gaat of iemand anders,maar waar een wil is is een weg.Want in NL/BE of DE geef ik je weinig kans. hier vind je wat je zoekt:

http://www.shrevesystems.com/
kijk ook eens bij:
http://www.ebay.com

als processor kun je ook een upgradekaart gebruiken van powerlogix e.d.

Op beide sites heb ik inderdaad al wel eens gekeken en ik probeer het toch liever binnen Nederland te houden. Over de vraag Waarom? Het lijkt mij gewoon een uitdaging maar aangezien al deze onderdelen heel erg moeilijk verkrijgbaar zijn denk ik er ook heus wel serieus over na om gewoon een leuk Quicksilvertje erbij te kopen hoor. Klinkt wel he...."gewoon" een leuk Quicksilvertje.....alsof het niets is, en dat is dat ook meteen nog een rede om er zelf een te bouwen, je bespaart je een helehoop kosten....

Aan een G4 kun je makkelijk komen.. op http://www.everymac.com/upgrade_cards/by_system/ vind je ze wel en op www.macstuff.nl vind je ze ook wel wat betreft de voeding.. hier is ook wel aan te komen.

Inderdaad, je kan op die sites wel aardig wat vinden nu is eigenlij nog nieteens het probleem om aan de processoren te komen maar de LogicBoards zijn gewoon omogelijk om te vinden. vanuit amerika kan je nog best wel iets laten komen maar ik blijf nogmaals liever binnen de beneduen....ik heb het iets uitgebreid... belgie, nederland, duitsland en de uk