onderdelen toevoegen in Apple menu?

hoe moet je onderdelen toevoegen in applemenu? (het appeltje helemaal linksboven) zoals bv bij 'recente onderdelen' ik wil daar een map in opnemen waarin aliassen van al m'n programma's staan, is dat mogelijk of zijn er andere/betere manieren?

Je kunt ook gewoon je map met applicaties naar het dock slepen, gewoon naast de prullenmand. Als je dan klikt-en-vasthoudt, of control-klikt, springt hij a la windows-startmenu open...

[quote:6e34847ae7="mike"]hoe moet je onderdelen toevoegen in applemenu? (het appeltje helemaal linksboven) zoals bv bij 'recente onderdelen' ik wil daar een map in opnemen waarin aliassen van al m'n programma's staan, is dat mogelijk of zijn er andere/betere manieren?[/quote:6e34847ae7]

Apple menu is voor je computer, applicatie menu is voor je applicatie en file menu is voor je files… structureel menu dus :slight_smile:
folders kunnen inderdaad gewoon de dock in

Je kunt het Apple menu naar eigen smaak inrichten. Net zo makkelijk als in OS 7 t/m OS 9.

Maar onder OS X moet je wel even in de buidel tasten.

Unsanity levert FruitMenu en daarmee kun je precies doen wat jij wilt.

waarom ik daar zelf niet op gekomen ben :roll:

betalen is niet m’n favoriete bezigheid. ik maak wel een leuk mappie aan en sleep 'm naar de dock.

bedankt voor de reacties

ik kom er toch nog even op terug, vind het geen lekkere oplossing. is er niets zoiets als Prefling? http://www.macupdate.com/info.php/id/7246 vind ik heerlijk. Moet toch ook voor progjes te regelen zijn?

Een goed alternatief is mappen met aliassen maken.

Bijvoorbeel map met aliassen Dtp programma’s.
Map met aliassen hulp programma’s.
Map met aliassen audio programma’s.
Map met aliassen internet programma’s.
enz. enz.

Deze mappen op het dock slepen…
Werkt bij mij perfect.

Berg de aliasmappen b.v. op in je documentenmap in een map ‘aliassen dock’.

Als je het oude Apple-menu terug wilt, is er zover ik weet geen gratis oplossing. Je kunt dus wel je hele map met Applicaties in het dock zetten, werkt prima. Als je dat niet praktisch vindt, is er natuurlijk nog het favorieten-menu in de Finder (onder Ga), dat is volgens mij de oplossing die Apple wilt dat je gebruikt. Maar dan moet je wel steeds terug naar je desktop of een nieuw Finder-venster openen. Dus je zult moeten kiezen: een beetje geld uitgeven of iets minder gemakkelijks accepteren.

goede tip. je hebt me op het volgende idee gebracht; heb aliassen van de progs niet in de map favorieten gezet maar in 'favorieten' daaronder. die staat weer in library/favorites. nu kan ik met 1 muisbeweging alle progjes in beeld krijgen cq openen

Ik gebruik zelf classic menu, kun je gratis gebruiken. Check versiontracker... het werkt super

Ik gebruik FruitMenu al sinds versie 1.5 ofzo. Gouden appje, elke dollar (destijds nog 7) waard, lifetime gratis updates. Couldn't do withouth it :lol: