onderhoudssoftware

beste mensen, Ik ben bouwkundig onderhoudsspecialist en ben gewoon in loondienst. Op de markt zijn diverse software pakketten te koop om het meerjarenonderhoudsproces te stroomlijnen. Alle pakketten zijn echter duur en ingewikkeld. In mijn ogen doen de pakketten ook meer dan de meeste kleine gebruikers (bijvoorbeeld VVE's) vragen. vanuit mijn specialisme heb ik gewoon voor de lol een toepassing gemaakt in exel die wat mij betreft beantwoord aan wat de meeste "kleine" gebruikers zouden willen, eenvoudig en zelf te onderhouden. Het idee is er dus alleen is het nog niet geschikt om aan derden te verstrekken. ik zoek nu iemand die het leuk vind m met mij het idee door te ontwikkelen en om te bekijken of er vraag is. Komt er niets van dan is het jammer ik heb er verder geen commerciele bedoelingen mee maar vind het leuk om in eerste instantie puur uit interesse om met iemand die verstand heeft van software om het pakket door te onwikkelen. Zijn er misschien mensen die hier iets in zien? Alvast bedankt voor eventuele reacties.

Goed idee. Welke doelgroep richt je je op? De OS X , linux of de windows doelgroep.

Ik richt me eigenlijk niet specifiek op een platform. De software is in eerste instantie bedoeld voor niet al te grote verenigingen van eigenaren. Vaak hebben die de zaak niet op orde en hebben ook geen middelen om professionals in te huren en om professionele software aan te schaffen. Mijn uitgangspunten zijn eenvoud en laagdrempelig en het moet doen waar de meeste VVE's behoefte aan hebben: een goed budgeteringsprogramma voor het meerjaren onderhoud om zo een reeele bijdrage vast te kunnen stellen voor de maandelijkse bijdragen van de leden. Uiteraard is het model ook als beslismodel bedoeld om het onderhoud in te plannen.

Misschien nog even als aanvulling: Ik heb mijn model in exel gemaakt omdat ik daar toevallig redelijk mee uit de voeten kan. Misschien is dit niet handig maar ik ben op softwaregebied nu weer niet goed genoeg onderlegd om dat te kunnen beoordelen.