Ondertiteling .srt bestand laat CSS zien

Als ik in FCPX ondertiteling toevoeg via de officiële manier (dus captions gebruik), dit exporteer als .srt bestand en vervolgens upload naar bv. YouTube, wordt ondertiteling met inline css getoond. Dus font, color, #fff enz. Bij iedere zin staat deze CSS.

Facebook en LinkedIn herkennen het .srt bestand niet eens. Ik doe niets geks, gewoon als los bestand exporteren.

Heeft iemand hier ook last van? Ik vind het vooral vervelend naar klanten toe, die kan ik geen goed los bestand aanbieden.

Die zal door TCPX dan mee geëxporteerd worden. Is er geen mogelijkheid om de optie om de opmaak mee te exporteren, ergens uit te zetten?

<p class="cite">Night op 25 juni 2020 om 21:09</p> Die zal door TCPX dan mee geëxporteerd worden. Is er geen mogelijkheid om de optie om de opmaak mee te exporteren, ergens uit te zetten?
Er zit inderdaad tijdens het exporteren een functie om 'text formatting' niet mee te exporteren. Maar ook als ik deze uit heb staan, blijft YouTube de codes vertonen. Ik kan niemand anders met het probleem vinden, dus ik vermoed dat het bij mij iets is. Ik heb gewoon de officiële FCPX gekocht en update alles automatisch, dus daar kan het niet aan liggen volgens mij.
<p class="cite">bartl op 26 juni 2020 om 13:29</p>
Er zit inderdaad tijdens het exporteren een functie om ‘text formatting’ niet mee te exporteren. Maar ook als ik deze uit heb staan, blijft YouTube de codes vertonen. Ik kan niemand anders met het probleem vinden, dus ik vermoed dat het bij mij iets is. Ik heb gewoon de officiële FCPX gekocht en update alles automatisch, dus daar kan het niet aan liggen volgens mij.
Maar eh als je de functie om 'text formatting' niet mee te exporteren uit hebt staan, wordt die inderdaad wel geëxporteerd. Of begrijp ik het nu verkeerd?

Je doet precies wat hier staat? https://support.apple.com/nl-nl/guide/final-cut-pro/ver245c7581b/10.4.7/mac/10.14

En anders ff je .SRT files hier doorheen pleuren:
https://subtitletools.com/srt-cleaner

Onder het mom van: beter laat dan nooit.

FCPX blijft de CSS meesturen als je de ondertiteling tegelijkertijd exporteert met het videobestand. Dit gebeurt echter niet als je de ondertiteling exporteert via file > export captions. Op de één of andere manier is dat een schoon bestandje wat prima op YouTube e.d. gebruikt kan worden.

Opgelost!