Ongewenste hijgmail blokkeren

Ik kreeg net een misselijk makend mailtje, een soort digitale hijger, ik zal jullie de details besparen. Hoe kan ik mails van deze persoon blokkeren? Op dit moment gebruik ik nog Outlook Express, binnenkort stap ik over op OSX en ga ik natuurlijk eigen mac mailsoftware gebruiken. Ook daar graag tips voor. :evil: :evil: :evil: :evil:

Je kunt in outlook express berichten van een bepaalde afzender of een domein blokkeren. je selecteert in postvan In het betreffende bericht. ervolgens klikt in het menu BERICHT op de optie afzender blokkeren. dat is het. In Entourage kun je een zogenaamde RULES maken waarin je kunt opgeven dat je bepaalde berichten niet wilt ontvangen. Met rules kun je trouwens veel, hoewel ik het zelf nog niet geprboberd heb.

Vreemd, de optie blokkeren heb ik er niet bij staan. Wel 'redirect'. Ik ga verder zoeken.

Ik moet je wel zeggen dat ik de windows versie van outlook heb bekeken, op de Mac heb ik geen outlook, alleen entourage (en mail natuurlijk).

Ja met Rules in Entoourage kan je heel veel, ik heb om dit moment er een stuk of 30 aanstaan! Zo gaat mijn email met bepaalde subjects in bepaalde folders, andere emails worden automatisch als gelezen getoont en andere worden dan bijvoorbeeld in een ander kleurtje gestoken. En je kan het natuurlijk nog verder uitbereiden door een applescript te laten runnen!

inderdaad, ik ben over entourage zeer te spreken. ik vind het beter dan mail, ical en adresbooek. maar dat is geen eerlijke vergelijking natuurlijk, entourage is niet goedkoop.

OK, ik heb in OE ook rules gevonden en aangezet. Zo zijn vieze mailtjes nog ergens goed voor! :o

(Forward) Stuur jouw klacht met die verrotte e-mail door naar abuse@jouw_provider.nl.

Mooi Els, weer een probleem opgelost, gewldig toch he zo'n forum..:)

TOP!

Allemaal bedankt…

Met telefoonhijgers kon ik mijn vriend nog laten opnemen, maar met mail had ik zoiets nog nooit meegemaakt.

[quote:2b915d7e38="els"]Vreemd, de optie blokkeren heb ik er niet bij staan. Wel 'redirect'. Ik ga verder zoeken.[/quote:2b915d7e38]

Redirect is ook leuk! Gewoon de mail van die persoon terug “bouncen” naar zijn eigen adres. :smiley:

[quote:af19a250b1="iRuben"][quote:af19a250b1="els"]Vreemd, de optie blokkeren heb ik er niet bij staan. Wel 'redirect'. Ik ga verder zoeken.[/quote:af19a250b1]

Redirect is ook leuk! Gewoon de mail van die persoon terug “bouncen” naar zijn eigen adres. :-D[/quote:af19a250b1]

Dat heb ik nu in mijn rules opgenomen. Koekjes van eigen smerige deeg!

Ik gebruik nu "Mail", ma ik heb al willen zien dat vele Entourage gebruiken.

Is da beter?
Anders schakel ik over, mss

Greetz

Els, als deze persoon het vaker doet/zal doen, dan zou ik zeker OOK een cc-tje sturen naar zijn provider. Zelfde als michelvb vermeldde, abuse@zijn_provider.nl

Vermeld erbij dat een gebruiker van ze hun emailsysteem en jouw mailbox misbruikt voor ongewenste emails.

Met Mail kan je ook een heleboel ‘Rules’ instellen om mail te filteren.

Suc6
Herman.

Je kunt het beste absoluut niet reageren op dit soort ellende. Zodra je een reactie terug stuurt is dat een bevestiging dat jouw e-mail adres bestaat. Met als gevolg dat je nog meer gehijg over de lijn krijgt. Ik gebruik gewoon een rule met de nodige keywords erin en dat helpt best wel goed. Moet je alleen creatief mee omgaan, want viagra wordt soms geschreven als /iagra. Regelmatig de rule updaten dus.

In het programma dat je gebruikt staat ook ergens in het menu view source.Maak een screenshot daarvan en neem contact met je provider misschien dat zij het A.kunnen blokken en B. verdere maatregelen kunnen nemen.