Online database

Waarde Maccers!

Ik heb een probleem, wat misschien simpel lijkt, maar dat niet simpel is voor mij. Ik heb niet veel verstand van PHP en MySQL, maar ik begrijp het wel een beetje. Nu wil ik graag het volgende voor elkaar krijgen, en ik hoop dat jullie wellicht een tip, of een script dat dat kan, hebben.
Ik zou graag een online database hebben, waar een mannetje of 35 zijn/haar adresgegevens in kwijt kan. Daarbij zou het het mooist zijn als je in kan loggen, en dan iedereens gegevens kan zien, maar alleen die van jezelf kan wijzigen.
een inlog voor iedereen is ook een optie, zodat je dan alles kan wijzigen, maar bovenstaand heeft de voorkeur. Ik zou dus graag zelf bepalen wat voor tabel het moet zijn(met welke velden etc; adres, telefoonnummer, naam, etc.), en zo dat iedereen zijn/haar gegevens in kan voeren.

Ik hoop dat jullie een beetje begrijpen wat ik bedoel, en dat er een relatief eenvoudige oplossing voor is! Ik heb de beschikking over een site met PHP en MySQL. Ik heb ook de beschikking over een windows-machine, dus eventuele programmas die daar beter op werken om het te fabriceren zijn ook welkom!

Alvast bedankt,
Max

Kan Filemaker dat niet?

Ik ben op dit moment met een onderzoek bezig naar "online databases" voor mn werk en tot nu toe heb ik een aantal leuke dingen gevonden: [url=http://dabbledb.com/about/]DabbleDB[/url] is leuk en zeer interessant (alleen nog niet beschikbaar, maar wel het wachten waard) [url=http://www.quickbase.com]QuickBase[/url] (niet gratis) [url=http://www.37signals.com/]37Signals[/url] heeft een aantal leuke applicaties [url=http://www.salesforce.com/]SalesForce.com[/url] als je meer wilt dan alleen een adressenlijst [url=http://www.awareim.com/]Aware IM[/url] als je zelf wilt hosten (simpel te installeren)

Als iemand nog meer opties weet dan hoor ik het graag.

Beste mcdaddy!

Dat kunnen inderdaad interessante applicaties zijn, maar ze kunnen eigenlijk te veel, en ze kosten allemaal geld. Ik was eigenlijk meer op zoek naar iets simpelers, wat gewoon wat adressen bij kan houden. Veel meer hoeft het ook niet te kunnen, en het hoeft er ook niet per se zeer fancy uit te zien. En ik zou het zelf eventueel altijd nog wat op kunnen vrolijken…
Thanks anyway, en wellicht zullen komende reacties hierop ook wel handig voor jou kunnen zijn! Succes ermee!

kheb de perfecte oplossing voor jou [url]http://www.webmonkey.com/webmonkey/99/21/index2a.html[/url] een volledige tut over hoe je het allemaal moet doen! ik heb ook nog een systeem om de gegevens uit je database te tonen zonder problemen, een gewoon php bestandje als je interesse hebt, laat maar iets weten

grtz