Online foto's afdrukken

Heeft iemand ervaring met een héle goede online fotoservice? Ik hoor nogal wisselende verhalen over de printpraktijken van Albert Heijn, HEMA, Kruidvat en wil een foto zo perfect en kleurgetrouw mogelijk laten afdrukken.

Tips zijn zeer welkom!

Gewoon in Iphoto via Apple. Prima ervaringen mee, echter wel prijzig!

[url=http://www.profotonet.nl/]Profotonet[/url]. Deze laten je vrij je eigen foto's geheel zelf te bewerken, ze doen er helemaal niets mee. Andere centrales passen standaard extra contrast en kleurverzadiging toe waardoor het resultaat onvoorspelbaar is geworden. Bovendien kun je er hun kleurenprofielen downloaden en in je foto's stoppen. De prijzen vallen mee. Maar je hebt het over natuurgetrouwe weergave. Daar komt meer bij kijken dan alleen een goede centrale: goede apparatuur (body en objectieven), afgestemde kleurenprofielen, een gecalibreerde monitor. Alleen dan kun je een afdruk krijgen precies zoals je deze had verwacht.

@ Robbi. Dacht ik ook in eerste instantie aan, maar daar zit ik met een lange levertijd. Ik heb nogal een deadline. :)

@ MacTS. Bedankt! Ik ga daar even kijken.

[quote:4197390af3="Hailstorm"]Ik heb nogal een deadline. :)[/quote:4197390af3]Meestal is het vandaag bestellen, morgen per post in huis. En op rekening, dus geen pasjes in de aanslag nodig.

Top, ik ga het even voorleggen aan de maker van de foto. En met de goede apparatuur (body en objectieven), afgestemde kleurenprofielen en een gecalibreerde monitor ligt het wel in [url=http://forum.onemorething.nl/profile.php?mode=viewprofile&u=36850]goede handen[/url].

[quote:1427c95e39="MacTS"][url=http://www.profotonet.nl/]Profotonet[/url].[/quote:1427c95e39] +1 Voordelen zijn dat ze ook nog eens 3 soorten papier hebben. Glans, mat en pearl. Met name die laatste geeft de foto's iets magisch, en mat is eigenlijk een must voor super-groot formaat op het moment dat je er met de vingers aan kunt zitten.

Webprint is ook een erg goeie.

Webprint inderdaad, goedkoop en supergoed :P

Ik heb alleen ervaring met Hema; maar dat mag er best wezen. Goede kleuren en mooie scherpte. Natuurlijk moet het bronmateriaal dat ook zijn.

[url]www.digitaalfoto.nl[/url] kan ik -als pro fotograaf- ook aanraden. Aangezien je een gekalibreerde workflow hebt, en je foto's dus geen correctie achteraf nodig hebben, hoef je alleen even te replyen op de bevestigings-email van je bestelling met de tekst "graag printen ZONDER correcties".

Ik zoek hetzelfde voor België, zo goed mogelijk tegen een aanvaardbare prijs. Weet iemand of webprint ook naar België stuurt (want die zijn wel heel goedkoop)? Ik moet een duizendtal afdrukken laten maken dus eentje die een goede bulkkorting en kwaliteit levert zou tof zijn.