Online Opslag

Ik ben opzoek naar een online dataopslag dienst. Vergelijkbaar met de iDisk van Apple, alleen meer ruimte en een snellere verbinding. Heeft er iemand goede suggesties?

Let op: Ik ben niet opzoek naar een backup service. Het moet echt functioneren als een externe schijf: dus dat de files niet meer lokaal hoeven te staan.

Functioneren als een externe schijf doet het eigenlijk nooit. Al was het alleen maar omdat de upload/download van je provider (100-200 resp. 1000-2000 kB/s) als flessenhals fungeert....

Mhua dat zal wel meevallen: [img:4c626db8f2]http://michmich.com/dropbox/speedtest.png[/img:4c626db8f2]

Maar ik snap dat het niet zo snel is als een USB schijfje… iDisk is echter wel heel langzaam.

[offtopic] Welke provider heb je, en wat kost het maandelijks? [/offtopic]

www.getdropbox.com komt volgens mij erg dicht in de buurt.

Dreamhost heeft nu nog actie voor eerste 1111 nieuwe users. [url]http://www.dreamhost.com/[/url]

Weet niet wat hun snelheid is.

Maar hoeveel ruimte zoek je dan? 50GB, 100GB?

Heb dropbox al draaien... die bieden echter max 2gb. En alle data blijft op je Mac staan (dat wil ik dus juist niet.... heb ruimte nodig).

[offtopic]Ik zit op mijn werk waar ze een glasvezelkabel hebben liggen naar Amsterdam… Niet echt te betalen dus, privé ;)[/offtopic]

Inderdaad ergens rond de 100GB... Maar beginnen met 50 is ook al goed. Dreamhost zit in de USA. Lijkt me voor de snelheid niet ideaal.

En hoeveel wil je er max aan kwijt zijn p/m? :)

per maand? paar tientjes... afhankelijk van de ruimte en additionele diensten..

Ik gebruik zelf ook dropbox, en alles staat inderdaad offline... maar óók online! ;) Je kan als je computer uit staat tenslotte ook gewoon via hun website bij je spullen. Voor mij is 2GB van Dropbox genoeg, maar ze bieden ook meer voor een (piep)kleine vergoeding.

Andere opties:

Even Googlen op “50GB online storage” bracht deze 2 naar voren, dus waarschijnlijk zijn
er nog véél meer.[/i]

Ummmm 160 GB storage: goedkoopste server bij Leasweb voor 29 euro per maand? :)

Zeker een goede optie, alleen is dit natuurlijk eigenlijk een webserver. Is dit net zo makkelijk te gebruiken als de iDisk? Of kan je in OSX ook een ftp server mounten als drive?

[quote:ddec78451a="MichMich"]Zeker een goede optie, alleen is dit natuurlijk eigenlijk een webserver. Is dit net zo makkelijk te gebruiken als de iDisk? Of kan je in OSX ook een ftp server mounten als drive?[/quote:ddec78451a]

Ik DENK dat dat met MacFuse wel kan. Mounten van een FTP drive.
Zit nu op werk en kan het (qua tijd) ff niet proberen voor je.
Zelf heb ik ook een Leaseweb server en qua snelheid is die wel relaxed.

Als ik het vanavond of in t weekend even moet testen let me know

www.oosah.com

Maar als het voor bedrijfsmatige toepassingen is, is het dan niet veel handiger om op een andere locatie (verbonden met diezelfde glasvezel) een dedicated servertje neer te zetten? Houd je alles in eigen hand en kun je zo maar een terabyte of meer aan spullen kwijt.

[quote:3db5a6002a="sonic1984"]Ik DENK dat dat met MacFuse wel kan. Mounten van een FTP drive. Als ik het vanavond of in t weekend even moet testen let me know[/quote:3db5a6002a] Ik ga het zelf wel even testen... thanks voor de tip...

[quote:3db5a6002a=“1973”]www.oosah.com[/quote:3db5a6002a]
Hmm, intressant… eens even proberen.

[quote:3db5a6002a=“Esquare”]Maar als het voor bedrijfsmatige toepassingen is, is het dan niet veel handiger om op een andere locatie (verbonden met diezelfde glasvezel) een dedicated servertje neer te zetten? Houd je alles in eigen hand en kun je zo maar een terabyte of meer aan spullen kwijt.[/quote:3db5a6002a]
Wil eigenlijk geen omkijken hebben naar de server. Heb in het verleden een aantal eigen servers gehad. Heb liever dat iemand anders zich zorgen maakt om de hard en software op de machine.

[quote:7767ea5594="MichMich"]Ik ben opzoek naar een online dataopslag dienst. Vergelijkbaar met de iDisk van Apple, alleen meer ruimte en een snellere verbinding. Heeft er iemand goede suggesties?

Let op: Ik ben niet opzoek naar een backup service. Het moet echt functioneren als een externe schijf: dus dat de files niet meer lokaal hoeven te staan.[/quote:7767ea5594]
Logische vraag:
Wáárom koop je niet een Firewire 800 externe schijf van 500GB voor rond de €120,= en zet je daar die files op (is dus geen backup)? Is toch veel goedkoper en zo aan te sluiten?
(is dus niet hetzelfde als een eigen server…).

[quote:f85fadb82d="MichMich"][quote:f85fadb82d="sonic1984"]Ik DENK dat dat met MacFuse wel kan. Mounten van een FTP drive. Als ik het vanavond of in t weekend even moet testen let me know[/quote:f85fadb82d] Ik ga het zelf wel even testen... thanks voor de tip...[/quote:f85fadb82d] WOW... In combinatie met MacFusion (GUI) werkt dit echt perfect! Thanks voor de tip!

[quote:f85fadb82d=“Hansi2124”]
Logische vraag:
Wáárom koop je niet een Firewire 800 externe schijf van 500GB voor rond de €120,= en zet je daar die files op (is dus geen backup)? Is toch veel goedkoper en zo aan te sluiten?
(is dus niet hetzelfde als een eigen server…).[/quote:f85fadb82d]
Inderdaad een logische vraag.
Dit heb ik ooit als eens gedaan. Echter de bewuste Lacie Schijf is na een jaar overleden waardoor ik alsnog al mijn data kwijt ben :frowning: Aanvullend vind ik het erg belangrijk dat ik er overal bij kan. (Dus niet alleen vanaf de locatie waar de schijf staat.)

Okay, ik begrijp het. Daar heb je ook weer gelijk in.....

[quote:05484a7698="MichMich"][quote:05484a7698="MichMich"][quote:05484a7698="sonic1984"]Ik DENK dat dat met MacFuse wel kan. Mounten van een FTP drive. Als ik het vanavond of in t weekend even moet testen let me know[/quote:05484a7698] Ik ga het zelf wel even testen... thanks voor de tip...[/quote:05484a7698] WOW... In combinatie met MacFusion (GUI) werkt dit echt perfect! Thanks voor de tip! [/quote:05484a7698] Stond mij ook bij :) NP