Op zoek naar een font alternatief

Ik ben op zoek naar een alternatief voor het font Distress. Ik zoek eigenlijk het zelfde font, maar dan niet ‘distressed’ zeg maar. Wie heeft er een idee?

Complete font voor de beeldvorming.

KW Dat font van jou ziet er toch wel anders uit dan dat van de TS. Brilletje niet op? :sunglasses:

Kuch… zie boven je. :wink:

Aha, je posting aangepast. :smiley:

Alleen nog iets mis met de hoofdletter I… :wink:

@steo: Dus je wilt een vergelijkbaar font, maar dan anders? Zonder gaten in de letters? Minder “angstig”?

Ja, inderdaad…zonder de scheuren en gaten.
Dit is het logo van mijn hobbybedrijfje, maar het is niet bruikbaar om bv te flokken op een t-shirt door al die gaten. :frowning:

Ja, inderdaad…zonder de scheuren en gaten.
Dit is het logo van mijn hobbybedrijfje, maar het is niet bruikbaar om bv te flokken op een t-shirt door al die gaten. :frowning:

Het font van KarelWillem is het juiste font.

Dat lijkt me toch niet echt zo lekker.

Haha Jakko, gelukkig betekent het in dit geval iets anders. Je laat flokfolie uitsnijden wat je weer kunt strijken op stof. :slight_smile:

Maar goed, de vraag is dus nog steeds: wie weet een goed alternatief?

Het juiste woord is flockdruk…al dan niet met een transfer.

Het is in elk geval een lettertype uit de serif familie…niks te vinden via dafont.com?

Ik had al zo’n vermoeden. Is dit zo’n opdruk die … hoe moet ik het uitleggen … er uitziet alsof hij uit kleine vlokjes bestaat die in opgebrachte lijm gestrooid zijn?

En mij komt het lettertype bekend voor, maar ik kan er alleen zo snel geen naam op plakken. Maar zoeken door m’n verzameling lettertypes levert het antwoord op: Aquarius, ook gratis te vinden onder de naam OPTIAqueduct. Dat is het niet helemaal (zie bijvoorbeeld de hoofdletter H), maar komt wel heel erg dichtbij.

http://www.1001fonts.com/bevan-font.html#character-map

Is wel ietwat afwijkend op sommige letters, maar die kan je misschien handmatig aanpassen als je ze in contouren zet.

Dank voor jullie hulp. Ik ga er eens induiken. Uiteindelijk kan ik het logo ook gewoon overtrekken natuurlijk… Kost wel tijd, maar goed…

Thanks!

[quote=fozzy url=http://www.onemorething.nl/community/topic/op-zoek-naar-een-font-alternatief/#post-2990569 time=1471802817]http://www.1001fonts.com/bevan-font.html#character-map

Is wel ietwat afwijkend op sommige letters[/quote]
Zeg maar gerust op allemaal. Het is ook een dik lettertype met schreef, maar veel meer heeft het niet gemeen met dat wat Steo zoekt …

Ik heb nu OPTIAqueduct gebruikt. En ja, er zitten echt wel verschillen in. Maar ik moet zeggen dat het ook best een redelijk resultaat geeft nadat ik enkele letters verplaats.
/uploads/community/915569bec3da5d77ffa01a54455d7a1070159d04_14567.png

Maar goed, ik kom in de buurt :slight_smile:

Aangezien dit geen aanpasbare tekst hoeft te zijn, kun je natuurlijk de letters redelijk eenvoudig verbouwen tot ze beter overeenkomen, en als je ze over de originele heen legt kun je helemaal goed zien wat er anders moet worden.