op zoek naar nieuw geluidssysteem

Beste,

Vandaag is mijn oude vertrouwde bose companion 3 set overleden. En ben ik op zoek naar een nieuwe set speakers. De nieuwe serie 5 ligt helaas net even wat tever boven het budget :(. Wat gebruiken jullie naast je Imac of mbp.

Budget ligt zo ergens tussen €100 - €200

Groet,

Yannic

Oude bekende:
https://tweakers.net/pricewatch/318354/harman-kardon-soundsticks-wireless.html

prijs kwaliteitverhouding lijken deze mij geen slechte optie: EDIFIER STUDIO R1700BT

[quote=TheBigZ url=http://www.onemorething.nl/community/topic/op-zoek-naar-nieuw-geluidssysteem/#post-3039384 time=1487176697]Oude bekende:
https://tweakers.net/pricewatch/318354/harman-kardon-soundsticks-wireless.html [/quote]Hier nog steeds erg blij met de Soundsticks II.

Misschien vind je deze kleine Ferguson-Hill nog ergens tweedehands. (Als je een zwak hart hebt moet je niet doorklikken naar de grote hoorn FH001) De kit is op OMT vaker besproken.

Wat ook nog een optie kan zijn, maar dan moet je het geluk opzoeken om tegen iets leuks aan te lopen: een vintage Hifi-setje. De elementen zijn dan wat groter, zien er gedateerd uit (dat is tegenwoordig weer een pré), maar je hebt dan wel meer en beter geluid. Al kan de investering in een busje contactcleaner voor de potmeters lonen.

En anders zelf aan de slag: https://www.youtube.com/watch?v=MA1n16iyaeg .

Misschien is dit wat? prijs kan wel lager verwacht ik,

http://link.marktplaats.nl/m1135854958

[quote]Budget ligt zo ergens tussen €100 – €200[/quote]Van een vraagprijs van 500 naar ruwweg 150 tot 200.

Je kan het altijd proberen, maar weinig kans.

Qua hi-fi zit ik in een hoger segment. Maar ook onze kleine luidsprekers van Argon leveren een zeer goede geluidsoverbrenging. De firma geeft 5 jaar garantie en de leveringen verlopen perfect. Als je vragen hebt kan je ze gewoon mailen of naar een winkel toestappen.
Bij de ideale modellen hier moet je wel nog de kabels appart kopen (staat beschreven op de pagina). Lees de informatie volledig. In de winkels kan je altijd vragen om ze te testen.
Ik heb nog Bose gehad maar nooit tevreden geweest wegens het ontbreken van deftige middentonen. Meningen lopen uiteen natuurlijk.
Veel luistergenot.

Tja, je (de desbetreffende aanbieder op marktplaats) kunt natuurlijk 500 euro voor zo’n setje vragen… maar met bijna 30 jaar op de teller (setje lijkt me vroeg jaren 90 te zijn gemaakt) moet je je afvragen of dat nou wel zo’n reële vraagprijs is… de amp was destijds iets van 500$, dus niet echt high-end te noemen,

Bij de recycle winkels vind je deze, en ook veel betere setjes in dit genre voor 100-150 euro

Maar nieuw is er natuurlijk ook wel het e.e.a. mogelijk.
kijk bijv eens naar de Monitor Audio S150 Bluetooth Speaker. Prima geluid, op veel manieren aan te sluiten (wired, BT, Airplay) en met wat zoekwerk ook wel richting jouw budget te vinden. Of de Airstream S300 of de WS100

Ruark maakt ook leuke dingen maar zit duidelijk boven je budget.

Focal XS Book is ook een (2e hands) optie

Bedankt voor alle verschillende aanbevelingen. Ik ga er is even rustig naar kijken.