Openen, vervangen harddisk Imac G3

Waar kan ik de beste handleiding vinden om in een Imac G3 Graphite een grotere harddisk te zetten? (Zoeken op macosx.nl geeft geen antwoord waar ik wat aan heb)

Hier kan je de handleidingen vinden: http://www.apple.com/support/

Kies bij MACS de juiste!

Edit: hmmm ik was iets te enthousiast: er staan alleen handleidingen voor een Do-it-youself geheugen upgrade.

wat een [b:ff03de7bb8]K*T[/b:ff03de7bb8] avatar heb je zeg, tering.

zo moeilijk is het niet hoor, leg 'm op z'n beeldscherm (effe een handdoek er onder tegen het krassen) draai het schroefje bij het kleine handvaatje los (kunnen er ook 2 zijn, weet ik effe niet meer) dan haal je de hele kap aan de onderkant er af, zachies trekken, spreekt voor zich. dan zie je vervolgens een paar kabels en 2 schroeven, die 2 schroeven draai je er uit en die kabels maak je los. dan trek je zo de hele slede er uit, kijk even goed hoe hij zit anders ben je er lang mee aan het kl*** om hem er weer in te krijgen. er zitten bijvoorbeeld 2 aluminium pinnetjes aan de zijkant die de slede geleiden, let hier op hoe die zitten. de harddisk zit onder de cd-rom speler, als je de cd-rom naar achter duwt en dan omhoog dan komt die los. volgens Apple moet je nog veel meer verwijderen maar ervaring wijst uit dat het prima lukt als je alleen de cd-rom even los haalt. de harde schijf is gewoon een IDE schijf en over het algemeen werken de meeste er wel in, er zijn echter wel merken en soorten die niet helemaal op de zelfde golflengte als Apple zitten, beste kan je hem dus eerst even testen voor je de boel weer dichtbouwt. eigenlijk spreekt het allemaal voor zich hoe het moet, goed kijken en proberen. succes!!

http://www.theimac.com/drive_steps.shtml

http://www.macworld.com/2001/10/bc/howtoimac/

http://www.nelsonbc.ca/mactech_supprt_html/imac_hard_drive_replace/imac_replace_hard_drive.html

Enneuh, niet groter dan 120 GB, meer wordt toch niet herkend.

Het was inderdaad een eitje,

Het openklikken van de onderkap aan de voorkant gaat een beetje lastig, maar de KRAK die je hoort betekent niks. En als er al een lipje af zou breken geeft dat niog niet.

De nieuwe harddisk is een verademing. Ik zette er een 80 GB 7200 toeren in en dat scheelt enorm in snelheid. De Mac start nu heel veel sneller.

Wat ik aan de zijkant zag, zijn twee draaiknopjes voor het scherpstellen van het beeld. Ik kon het niet nalaten er mee te spelen. Ook een eitje… Je ziet nogal eens “wazige” iMacs te koop voor weinig. Ik denk dat je met bijstellen van deze knopjes dan een eind komt.

Die KRAK is inderdaad beetje schrikken...

By the way, waar zaten die knopjes ook weer? Heb nog steeds een beetje last van zo’n vervormend beeld. Niet te veel gelukkig.

Ook officiele [b:a3851ac66d]manuals[/b:a3851ac66d]: http://home.earthlink.net/~strahm_s/manuals.html of http://www.whoopis.com/computer_repair/