OpenOffice goud of fout ??

Zijn er mensen die het pakket van OpenOffice.org gebruiken?

Het is een soort broertje van Microsoft Office, maar dan gratis.
Ik heb het nog niet gebruikt.

http://porting.openoffice.org/mac/ooo-osx_downloads.html

Iemand??

Graag een duidelijke beargumentatie indien mogelijk.

:apple: Robsappeltjes :apple:

p.s. goud is geen typ-fout

Ik heb het wel gebruikt. Voorheen versie 1.03 en nu versie 1.1 of 1.1.1. Het is een goed programma wat vrijwel het zelfde kan als MS-office: tekstverwerker, spreadsheet, presentaties, database (via mysql o.i.d.), formule editor, etc. Wat het niet heeft is iets als outlook.

Een nadeel voor gebruik op de mac is dat het onder X11 draait. Openoffice is van zichzelf al niet supersnel, maar onder X11 is het nog langzamer. Ik moet hier wel bij zeggen dat dit met name voor het opstarten geldt. Als het eenmaal draait, heb je er geen last meer van.

Een ander nadeel is dat de interface helemaal niet is gemaakt voor de Mac. Het valt volledig uit de toon, maar er is verder goed mee te werken.

Tenslotte loopt de ontwikkeling voor de mac behoorlijk achter op die voor Windows en linux. Daar is versie 1.1.1 makkelijk te installeren, maar op de mac zijn ze nog niet verder dan versie 1.0.3. Ik weet overigens niet of 1.0.3 op OS 10.3 draait. Die versie was eigenlijk gemaakt voor 10.2. Versie 1.1.0 draait wel op OS 10.3, maak zonder de installer die bij 1.0.3 wel aanwezig is. ook zijn er geen bestandassociaties bij 1.1.0. Bij 1.0.3 zijn die er wel.

Hans

[quote:4021dee146="hans dorsman"]Een nadeel voor gebruik op de mac is dat het onder X11 draait. [/quote:4021dee146] Daarom gebruik ik [url=http://www.planamesa.com/neojava/nl/index.php]NeoOfficej[/url] Redelijk snel en zeer stabiel.

De laatste keer dat ik dat geprobeerd heb, was er helemaal niet mee te werken. Maar dat was wel meer dan een half jaar geleden.

Hans

Ik gebruik de nieuwste versie op PC( windows) en Linux en ik moet zeggen dat het gelijkwaardig is aan MS office, mss zelf iets stabieler in mijn geval. Als je veel wilt uitwisselen van bestanden in (*.doc) dan moet je MS office hebben als je met andere bestanden wilt uitwisselen (*.rtf,...) dan zou ik zeker OpenOffice aanraden.

P.S.: OpenOffice kan met Doc bestanden werken maar het loopt soms toch fout.

[quote:de796290a4="Bert"][quote:de796290a4="hans dorsman"]Een nadeel voor gebruik op de mac is dat het onder X11 draait. [/quote:de796290a4] Daarom gebruik ik [url=http://www.planamesa.com/neojava/nl/index.php]NeoOfficej[/url] Redelijk snel en zeer stabiel.[/quote:de796290a4]

Hoppa… 114 Mb

Ik heb OpenOffice kort gebruikt, maar ik kreeg er niet alles mee gedaan. Werkte niet lekker. Ga dit eens proberen op mijn G5. Wellicht dat dat een beetje beter draait.

Heb zojuist neoffice uitgebropeerd. Alle documenten die ik gemaakt had met MS openen zonder problemen.