[opgelost]Airport Express eigen netwerk muziek, maar niet met internet verbonden

We installeerden een airport express op onze oude muziekinstallatie, waardoor we als we op dit netwerk inloggen muziek kunnen streamen. Jammer genoeg hebben we daar geen internet kabel liggen waardoor dit netwerk niet aangesloten is op het internet. Hoe kunnen we dit nu oplossen? Een tweede airport express ergens waar we wel een internetaansluiting hebben en deze dan verbinden? Of moeten we hiervoor dan een airport extreme kopen?

een kabel trekken naar de modem of router.

tja dat zou het simpelste zijn, maar niet mogelijk

Er van uitgaande dat er wel een ander draadloos netwerk beschikbaar is die gebruikt wordt om de diverse apparaten van netwerk te voorzien kun je het volgende doen:

Stel de Airport Express in om te verbinden met dit reeds bestaande netwerk… Dan kun je in het vervolg wanneer je op het (wifi-) netwerk zit rechtstreeks vanaf de diverse apparaten muziek afspelen via Airplay naar deze Airport Express en de daaraan verbonden muziekinstallatie.

dat kan alleen goed werken als het bestaande netwerk ook een Airport is èn het wifi-signaal voldoende sterk is.

Bedankt het is gelukt, ondanks dat het originele netwerk geen AirPort is! Het was even zoeken, maar het werkt. Bedankt!

dat kan alleen goed werken als het bestaande netwerk ook een Airport is èn het wifi-signaal voldoende sterk is.[/quote]

Dat laatste is natuurlijk wel wenselijk, maar dat eerste hoeft niet…Het is hier niet de bedoeling om de Airport Express een wifi netwerk te laten aanmaken waar je met je iphone/ipad/pc/laptop op in kan loggen (wat vroeger met het falende WDS wel eens geprobeerd werd) maar om de Airport Express. te verbinden met een wifi netwerk (merk niet belangrijk) om zo apparaten die op dat netwerk zitten toegang te geven tot de Airplay functionaliteit die de Airport Express aanbiedt.

Fijn dat het werkt Annelies!