[Opgelost] "Anoniem" domeinnaam registreren

Even kort de situatie uiteenzetten.

Ik wil graag een domeinnaam registreren. Nu is dat op zich geen probleem, alleen heeft het één minder fijne bijkomstigheid. Dat alle mensen via de whois-informatie erachter kunnen komen wie jij bent. Inclusief adres en telefoonnummer. Kijk maar naar onemorething.nl.

Is er een mogelijkheid dat de informatie bij whois leeg blijft, anoniem of totaal verkeerd/anders is?

Mijn dank voor de eventuele oplossingen.

PS: het is voor een keurige site.

Met ID Protect kun je je persoonlijke informatie afschermen in de WHOIS database. Het is beschikbaar voor de volgende extensies: .com, .net, .org, .biz en .info.

[url=http://www.active-domain.com/whois-proof.htm]Dit misschien[/url]

Ik geloof dat Koetjesreep en Svenitos hetzelfde aandragen. Daarvoor mijn hartelijk dank.

Als ik het goed begrijp is zoiets niet voor een .nl-domein.

Ga je ook mensen een vakantiewoning in Spanje aanbieden die niet bestaat of al verhuurd is?

Een Whois maakt je website een stuk betrouwbaarder als je spullen gaat verkopen. Als je het namens een bedrijf doet dan is het handig dat je ook de website op naam van het bedrijf doet. Wel zo netjes.

Gevonden voor .nl domijnen.

Hier

Kost je 0.95 cent per maand.

[quote:2c77332109="sypie"]Ga je ook mensen een vakantiewoning in Spanje aanbieden die niet bestaat of al verhuurd is?

Een Whois maakt je website een stuk betrouwbaarder als je spullen gaat verkopen. Als je het namens een bedrijf doet dan is het handig dat je ook de website op naam van het bedrijf doet. Wel zo netjes.[/quote:2c77332109]
Ik geef juist aan dat het een keurige site wordt. Ik zal je het vast vertellen: het wordt een site over mijn nickname.

@ Koetjesreep: geweldig, mijn dank is groot. :lol: :lol:

[quote:771cdf1613="Koetjesreep"]Gevonden voor .nl domijnen.

Hier

Kost je 0.95 cent per maand.[/quote:771cdf1613]

Deze “service” geeft elke provider wel (gratis). De domeinnaam staat dan gewoon geregistreerd op naam van de provider i.p.v. de klant. Dat brengt moeilijkheden met zich mee wanneer de klant zijn domeinnaam dan wenst te verhuizen, vooral als het een .nl domeinnaam betreft (dan dien je een formulier in te vullen om de domeinnaamhouder te wijzigen).

[quote:915e89d1f7="S. Mobbs"]Ik geef juist aan dat het een keurige site wordt. Ik zal je het vast vertellen: het wordt een site over mijn nickname.[/quote:915e89d1f7] Als je om 18:00 uur www.smobbs.nl nog niet hebt geregistreerd mag je deze van me overkopen voor 10.000 euro.

OT: Veel providers bieden de mogelijkheid om je domeinnaam te registreren met NAW van de provider. Jij blijft eigenaar, de adresgegevens van je provider verschijnen in de whois.

Hoi,

Wij bieden dit ook aan, geheel kosteloos.

Groet,
Sander.

Ik verwacht nu wel een extreem bijzondere website.

[quote:f3065fd12b="Svenitos"][quote:f3065fd12b="Koetjesreep"]Gevonden voor .nl domijnen.

Hier

Kost je 0.95 cent per maand.[/quote:f3065fd12b]

Deze “service” geeft elke provider wel (gratis). De domeinnaam staat dan gewoon geregistreerd op naam van de provider i.p.v. de klant. Dat brengt moeilijkheden met zich mee wanneer de klant zijn domeinnaam dan wenst te verhuizen, vooral als het een .nl domeinnaam betreft (dan dien je een formulier in te vullen om de domeinnaamhouder te wijzigen).[/quote:f3065fd12b]

Dit. Bijna elke provider kan je deze dienst leveren (in mijn verleden TransIP niet, maar Hosting.nl wel), maar het brengt wel -wat- moeite met zich mee als je naar een andere DNS provider wilt.

Als je bij one.com een domein registreerd, komt deze op de naam van one te staan.

Goed, het wordt tijd om eens een sluitend antwoord voor dit draadje te maken.

De tips die werden gegeven hebben mij werkelijk geholpen. Daarvoor mijn hartelijk dank.

“Anoniem” een domeinnaam claimen (geen gegevens in de whois) is aan de ene kant redelijk omslachtig, en aan de andere kant heel makkelijk. De officiële weg is door middel van opt-out verzoek bij de SIDN. Kost je wat formulierwerk en een enorme kans dat je verzoek wordt afgewezen.

Veel van de providers/domeinnaam-registratiebureau’s/hostingbedrijven geven geen mogenlijkheid. Je kunt vervolgens verdwalen in allerlei, soms schimmige, bedrijfjes die die optie wel aanbieden. Ik heb uiteindelijk gekozen voor domeinbalie.nl. Het ging heel makkelijk, kwestie van een vakje aanvinken, en binnen een paar uur was de domeinnaam geregeld.

Ik heb gekozen voor een .nl-domein. Voor een .com-domein moet je inderdaad kijken naar ID Protect, WhoisGuard of iets dergelijks.

PS: one.com bied geen optie aan om anoniem je domeinnaam te registreren.

[quote:c26f2bffcb="S. Mobbs"]

PS: one.com bied geen optie aan om anoniem je domeinnaam te registreren.[/quote:c26f2bffcb]

bij one.com worden zij als eigenaar ingevult van het domein, redelijk anoniem dus.

Ik heb ze het zelf gevraagd, en toen was het antwoord negatief.

Dus ik heb het naar mijn beste weten daar neergezet. Bovendien staat het ook in hun privacy beleid: http://www.one.com/nl/info/privacy-beleid

raar, mijn domein is geregistreerd bij one.com, en als ik de whois opvraag, staan de gegevens van one.com ingevult bij eigenaar.

@S. Mobbs: je kunt zo een domein via mij registreren. Komt tie op naam van Webstylerz te staan.

@ Rub3n

Hartelijk dank voor het aanbod. :lol: Het ‘probleem’ alleen is dat de aanvraag gisteren al gedaan is en verwerkt. Dus het is niet meer nodig. Maar voor de mogelijke volgende keer zal ik jouw in overweging nemen.