(opgelost) Bestanden direct downloaden naar iPod en afspelen

Soms zie ik een podcast die ik wil beluisteren op mijn iPod Shuffle, maar waarop ik me niet direct wil abonneren via iTunes. Is er een manier om het bestand direct naar mijn iPod te downloaden en dan te beluisteren op die iPod?

Op dit moment moet ik het bestand downloaden naar mijn desktop, laden in iTunes, en verslepen naar mijn iPod binnen iTunes. Ik wil dit proces eenvoudiger maken en iTunes er buiten laten. M.a.w. ik wil direct naar mijn iPod downloaden, maar ik krijg het maar niet voor elkaar om er dan ook naar te kunnen luisteren. Ik wil dus een hack om iTunes te omzeilen.

Ik heb het zelf nooit door dit doeleinde gebruikt, maar misschien kan [url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/28437]iPodDisk[/url] uitkomst bieden. Hiermee kan je het gedeelte van een iPod waar muziek wordt opgeslagen mounten in de finder. Misschien kan je op die manier direct MP3/AAC files droppen op je iPod.

Maar als je het buiten iTunes om doet, dan wordt het toch niet herkend door de iPod? Omdat het niet in de database is opgenomen (want die wordt door iTunes bijgewerkt). Overigens ben ik ook niet geabonneerd op allerlei podcasts (o.a. OMT) en ik kan ze wel gewoon downloaden...

[img:d035c8dd68]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=18207[/img:d035c8dd68]

(Alle nieuwere versies dan # 81 heb ik al 's gedownload en weer verwijderd, overigens)

@Koen: Helaas is iPodDisk niet meer geschikt voor Mac OS X 10.3.

@Nikita: Ik lees eerst op de website van de podcast of ik een aflevering eventueel interessant vind. iTunes vind ik daar totaal ongeschikt voor. Dan zou ik dus op de website een link moeten klikken om iTunes te starten, onthouden welke podcast aflevering ik wilde beluisteren, die aflevering downloaden in ITunes en vervolgens verslepen naar mijn iPod. Dat is nog veel onhandiger dan het podcastbestand van de website te downloaden, importeren in iTunes en verslepen naar mijn iPod.

Hm, dus nu download je ze vanaf een website naar het bureaublad? Je kan ze ook direct naar je iPod icoon in iTunes slepen; dan worden ze wel op je iPod gezet maar niet in iTunes (moet je je muziek wel op Handmatig beheren hebben staan natuurlijk).

Ik wilde eigenlijk iTunes helemaal niet gebruiken, maar direct naar mijn iPod Shuffle downloaden.

Het probleem is dan dat het XML bestand op je iPod niet geupdate wordt, maar via een ander Mac forum (Screencasts Online) kreeg ik deze tip:

http://shuffle-db.sourceforge.net/

Omdat de Shuffle zo’n eenvoudige bestandsstructuur heeft, kun je dit python scriptje op je iPod zetten en dubbelklikken. Natuurlijk moet je wel je iPod Shuffle ingesteld hebben om (gedeeltelijk) als harde schijf te werken en moet je via het [b:a56edc49f4]Toon Info[/b:a56edc49f4] menu het script laten starten met PythonLauncher.

iPod shuffle Database Builder werkt dus niet met ander iPods.