[opgelost] css problemen met background-color argument

Ik haal net deze code door de CSS-validator: [code:1:670954d888].tablebgcolor { background-color: #b2a8a0; }[/code:1:670954d888]

Met dit resultaat. Nu mijn vraag: die warning die ik krijg is omdat ik de kleur niet goed gedefinieerd heb; maar als ik de documentatie goed lees is #b2a8a0 toch echt wel een geldige notatie…

Wie weet raad?

Die warning gaat iets verder dan de valide syntax van je css, kort samengevat:

Je background-color definitie is wel goed. (het staat ook onder Valid CSS Information).

De warning komt voort uit het feit dat je ALLEEN maar een background-color in hebt gesteld, wat het volgende risico met zich meebrengt (en de validator is dermate slim om dit te vertellen):
Op het moment dat je voor een bepaald element alleen een background-color en GEEN color (van de voorgrond tekst dus) meegeeft, is er de mogelijkheid dat de background-color dezelfde kleur gaat krijgen als de default tekst color. (In windows kun je volgens mij je standaard tekst kleur instellen in iets anders dan zwart). Op dat moment is de tekst niet meer leesbaar.

Dit is het enige wat de warning betekend: een usability/accesability risico. Je syntax is prima, maar je zorgt zonder de tekst color mee te geven voor een risico.

Ik hoop dat de uitleg een beetje duidelijk was.

Ik snap het; bedankt :)