[Opgelost!!]Google Drive "Geen verbinding"

Ik maak gebruik van Google Drive. Nooit problemen gehad, maar plotseling krijg ik de melding “Kan geen verbinding maken”
-mijn browsers doen het
-mijn gmail doet het
-ligt niet aan de add-ons

Ik heb overal gezocht, maar nergens de (duidelijke) oplossing gevonden. Ik vermoed dat het ergens aan een instelling ligt. Wie weet de oplossing?
Alvast mijn dank!

Herstart je modem en computer eens.

Verdomd Shmoo!!! Na herstart iMac kan ik Google Drive weer bereiken, Maar…het volgende probleem dient zich nu aan: het wordt na deze hulp van jou wel verdomd moeilijk om nu je flauwe, en oubollige grappen en grollen, van het niveau “de vrouwtjes van Parijs oh lal la”, af te kraken. ?? Maar ik dank je zeer!!

Toch nog een aanvulling:

Shmoo’s oplossing werkt maar tijdelijk. Bovendien doet dit probleem zich na verloop van tijd, behalve met de andere onderdelen uit Google apps, ook voor met de YouTube site.

Mijn wel permanent werkende oplossingen zijn er twee. De tweede werkt meteen:

  • 1 Firefox/Voorkeuren/Algemeen/Prestaties/ontvinken Aanbevolen prestatie-instellingen gebruiker

  • 2 click op het hangslot links van de url die weigert te laden. Achter het hangslotje moet staan (in groene letters) Verbinding beveiligd. Als dat er niet staat: op clicken.

Te vroeg gejuicht…

Wat (voorlopig) de oplossing lijkt te zijn is, in de browser/Firefox/Voorkeuren/Algemeen/Netwerkinstellingen de optie “Proxyinstellingen voor het netwerk automatisch detecteren” te kiezen. (tot zolang het duurt…)

Allemaal voor niets! Tot ik erachter kwam dat ergens in de internet-instellingen iets fundamenteels fout ingesteld zou moeten zijn. En dat klopte. Zie de oplossing hier:

https://www.onemorething.nl/community/topic/dns-instelling-mavericks/