[opgelost, iTunes]: Hoe maak ik een albumlijst?

Ik moet snel (=1 dag) een overzicht hebben van alle CD's die ik heb. Nou heb ik in mijn iTunes-lijst, in het veld opmerkingen, staan welke CD ik in mijn kast heb staan. Dus ik kan vrij snel een afspeellijst maken met alle nummers die ik op CD heb. Maar dan... Hoe kan ik zo'n lijst exporteren naar een spreadsheet, .txt- of ander tekstbestand. En het liefst zo dat alleen de albums in dat lijstje komen te staan (en niet alle afzonderlijke nummers)? Moet toch kunnen, lijkt me.

Misschien met dir ? http://www.macupdate.com/info.php/id/13195

je kan in iTunes naar menubalk>file>export songlist gaan of export library. Sorteer je iTunes library eerst op album dan verschijnt ook zo in MS Excel. Alle info van de liedjes is in het geexporteerde .txt of .xml file te lezen en zo kun je het dus categoriseren met het spreadsheet programma.

Er bestaat ook wel scriptje voor dacht ik zoek eens op http://www.malcolmadams.com/itunes/index.php Daar staan een heleboel scripts en vast en zeker ook een om je library te printen. En nog veeeel meer.

plezier!

J

Bedankt voor de tips! Ik verwacht eigenlijk het meest van iTunes Catalog, alleen zal ik dat niet werkend krijgen voor morgen.

De scripts van Malcolm Adams werken bij mij niet zoals het hoort (de library staat in mijn homemap->music->itunes en daar heb ik de scriptmap bijgezet, maar mijn muziek staat onder shared->music). Er zou een script-menu in de itunes-menu-balk moeten verschijnen, maar dat is me tot nu toe niet gelukt. Waar moet die script-map precies staan?

Gebruikersmap/Bibliotheek/iTunes, plaats je de map met scripts. Werkt bij mij. :)

Oh, vandaar. Ik had ze in gebruikers -> muziek -> itunes gezet en volgens mij stond het ook zo in de readme. Maar inderdaad: nu werkt het wel.

Perfect!

Zo, het resultaat:

http://idisk.mac.com/hendrikus/public/albumlijst.html

Weet iemand nog een leuk icoontje hiervoor om op mijn homepage te zetten?

[quote:ed6e9e6574="Elstar"]Zo, het resultaat:[/quote:ed6e9e6574] Helemaal geen verkeerde smaak!

( niet dat mijn mening echt uitmaakt, ik als gabber zijnde
wordt niet echt snel voor muziek-kenner aangezien… )

Volgens mij is het Joy Division zonder The :)

Muggezifter :D

Hahahah ja sorry hoor :D

[quote:891bb06ec0="Elstar"]Zo, het resultaat:

http://idisk.mac.com/hendrikus/public/albumlijst.html

Weet iemand nog een leuk icoontje hiervoor om op mijn homepage te zetten?[/quote:891bb06ec0]unknown artist > Igor Stravinsky
l’Oiseau de Feu

unknown artist > Arvo Pärt
Tabula Rasa

:wink:

Had ik nog niet eens op gelet. Ik weet wel van wie die stukken zijn, alleen staat dat bij mij onder de componist.

O ja, nu moet ik streng zijn en ingrijpen:
Dit topic is nu al 5 berichten lang off-topic.

FOEI!!!

(zo, mijn eerste daad als moderator.)

:smiley: