[Opgelost] MacBook pro 2010 geen beeld

Sinds gisteren vertoond mijn MB kuren. Mijn beeld blijft op zwart maar ik hoor wel het opstartgeluid, sluimerlampje werkt gewoon, batterijindicator ook, ventilator draait ook. Als ik een paar keer de aan/uit-knop ingedrukt houd krijg ik wel op een gegeven moment wachtwoordbeheer. Dit betekent mi dat het scherm MB wel werkt maar dat ik op 1of andere manier het startscherm waarin ik mijn wachtwoord moet ingeven niet te zien krijg/op zwart blijft. Wat zou dit kunnen zijn en hoe los ik het op?

Kun je een losse monitor aansluiten op je laptop? Hierdoor misschien een stapje verder.

ik ben inmiddels iets verder, als ik met een zaklamp op mijn scherm schijn zie ik wel het inlogscherm. Als ik dan inlog verschijnt opeens mijn beeld weer.
Ik heb daarom geprobeerd een diagnostische test te doen maar die loopt vast op code 3403D. Kom ik dus niet verder mee. Wat zou ik kunnen doen?

Probeer eens de Apple Hardware test te draaien. Start op met D ingedrukt.
https://support.apple.com/nl-be/HT201257. EDIT: heb je blijkbaar al gedaan.
Ik vrees een beetje voor een defecte GPU als het een MacBook Pro 6.2 is.
https://discussions.apple.com/thread/6852196

Probeer even een SMC en PRAM reset.

SMC: Zet je laptop uit en houd shift+ctrl+option+powerbutton 15 seconden ingedrukt.
PRAM: Herstart je Mac (of zet aan) en houd direct CMD+ALT+P+R ingedrukt tot je nogmaals het opstartgeluid (chime) hoort.

het is inderdaad een mb pro 6,2. Ik heb inmiddels voeding even losgekoppeld en aangekoppeld en nu draait ie weer als vanouds. Geeft echter niet een heel betrouwbaar gevoel. Hoe weet ik of mijn GPU inderdaad happert?

Beeld op zwart heeft niets met je GPU te maken, da’s je backlight die dan even niet meer wil. Deze wordt geregeld door de SMC of PRAM, dus vaak lost een reset van één van de 2 het op.

Indien je GPU de geest geeft krijg je gekleurde strepen / blokken in beeld en/of onverklaarbare vastlopers.