[Opgelost] Macfreak weer uit de lucht ?

Ik probeer al 2 dagen om ook nog eens op Macfreak te geraken maar dat lukt niet .

In juli 2018 was er op OMT ook al een draadje van Sedekit toen Macfreak ook plots niet te bereiken was.

Weet iemand meer ?

Ik weet alleen dat ik er niet op kom.

https://twitter.com/macfreaknl?lang=en

 

Volgens mij nog geen twee dagen, maar in ieder geval sinds gisteren. In juli was er iets goed mis in de backbone van hun hosting provider, geen idee of dat nu weer zo is. Als je als Macfreak een Twitter account hebt is het wel jammer dat je daar geen updates plaatst.

Sinds gisteren ergens rond 10:00 of 11:00 zijn ze offline gegaan. Twee uur later of zoiets kwam het bericht op Twitter dat ze offline waren.

 

Hun hosting provider AppleISP lijkt zelf ook offline, geen ‘klein dingetje’ blijkbaar.

Edit Pim was me voor

Nou ik mag dan wel graag klagen op onze huidige host (ze halen het niet bij TransIP, maar overstap was verplicht ivm overname door WPK) maar twee dagen van het internet verdwijnen, zo gek hebben ze het nog niet gemaakt ?

Hoe zit het trouwens met al die bugs die nog steeds in de OMT website zitten? Wordt daar nog iets aan gedaan of vinden ze het wel goed zo bij WPK?

Zie het laatste bericht hier Koen.

Welke bugs? ?

 

De huidige omgeving met alle bijbehorende bugs heeft geen toekomst meer. Er wordt gewerkt aan een overstap naar een volledig hosted Discourse.Dat is van de makers van Stack Overflow. Die weten hoe je een groot forum host.

Dit is de beste oplossing, want bij WPK werken vooral front-end developers die weinig kaas hebben gegeten van complexe backend-taken zoals forumsoftware debuggen. Het was een fout om te denken dat we dit wel konden en deze versie van OMT te lanceren, maar van fouten leer je… :slight_smile:

want bij WPK werken vooral front-end developers die weinig kaas hebben gegeten van complexe backend-taken
Dat kan kloppen. Toen ik was uitverkoren om een voorversie te testen waren ze vooral geïnteresseerd in muisbewegingen. Of eigenlijk vingeren op een telefoon.

En vragen ze mij… hihi.

Dit is de beste oplossing, want bij WPK werken vooral front-end developers die weinig kaas hebben gegeten van complexe backend-taken zoals forumsoftware debuggen.
 

? happen dan! Hap hap hap…

???

Ik denk niet dat het vandaag nog wat gaat worden. Ze gaan over uurtje sluiten.

 

 

Het gekke is, geen enkele site of dienst van dit bedrijf lijkt online te zijn. Ik hoop voor Robert dat hij lokaal een backup heeft van zijn site want dit ( omdat het zo stil blijft - na zo’n periode ) ziet er niet goed uit.

Willem, het duurt Lang. :wink:

Hihihi ?

Lekkere ISP ben je, als je je klanten niet eens per Facebook of Twitter op de hoogte houdt.

 

?

Zal dan wel opeens druk worden hier…

https://www.onemorething.nl/2019/01/appleisp-langdurige-downtime/

Interessantste zin is deze: ‘Het datacenter waar de ISP rackruimte huurt, wilde geen commentaar geven op “zaken die tussen het datacenter en de klant” spelen.’ Dan lees ik dat er blijkbaar ‘zaken’ spelen tussen het datacenter en de klant en het niet lijkt op een technisch probleem zoals in juli. Grappig dat je door geen commentaar te geven toch iets zegt. Rekening niet betaald?! Mmm… Hoop inderdaad Shmoo dat Robert zelf een backup heeft van MacFreak ?.