[opgelost] Menu-bar items weg

Daarnet wilde iemand iets laten zijn op mijn PowerBook met zijn mediacard-reader. Ding ingeprikt in de USB slot, maar dat ging mis. OSX freezde en moest herstarten.

Na de herstart bleek dat de menu-bar items (rechtsboven) weg zijn. Geen klok, airport, BT en batterij symbool.

Heb de Finder voorkeuren eens weggegooid en de bevoegdheden hersteld, maar geen positief resultaat. Bovendien werken Spotlight en sneltoetsen niet meer (om bijvoorbeeld een schermafdruk te maken).

Wie kan mij helpen?

Ik heb precies hetzelfde probleem van die menubar. En ook worden mijn iPod Nano en mijn Sony Ericsson K750i niet meer herkend door iTunes en iPhoto. Ze worden wel weergegeven op het bureaublad...

Probeer het PRAM (Parameter RAM) opnieuw in te stellen, misschien dat dat helpt. De mac opstarten met de volgende toetscombinatie ingedrukt: :apple: + Option + P + R

Ha! Dat had ik gisterenavond ook (lijkt wel een euveltje van 10.4.5 te zijn).

De oplossing is gelukkig simpel: download de stand-alone 10.4.5. combo update bij Apple en installeer deze opnieuw. Nog voor je moet rebooten zie je al je vrolijke menubar items weer terugkomen!

heb zelf ook hetzelfde probleem gehad met mijn w800i maar sinds ik deze grabber heb geinstaleerd is het probleem weg. http://helmen.blogspot.com/2005/12/k750i-grabber-12.html. Succes

Zie [url=http://www.macfreak.org/cgi-bin/forums/topic.cgi?forum=3&topic=11658]hier[/url].

De update van Front Row geïnstalleerd? Dit was nl. bij mij de veroorzaker. Hier lopen al meerdere draadjes over.

Juist, dat was hem! Maar ik herstart mn PowerBook zelden, dus vandaar dat het nu pas fout ging..

Combo update gedraaid en alles werkt weer, opgelost dus.

[quote:eecf534708="reddrummaster"]Combo update gedraaid en alles werkt weer, opgelost dus.[/quote:eecf534708]

Bij mij ook :slight_smile: Bedankt!

Bij mij helaas niet. Hij blijft bij het opstarten hangen ofzo. Krijg alleen maar het witte scherm met het grijze appletje te zien en het draaiend streepje. Heb al heel veel toetsencombinaties geprobeerd maar hij blijft maar hetzelfde beeld geven. Wie kan mij helpen ?????

het enige wat er dus hoeft te gebeuren is het downloaden van 10.4.5 update en deze opnieuw te installeren (...) wat ik al een keer heb gedaan ? Graag een reactie voor ik iets volledig in de war stuur op de mini op de vroege maandagmiddag ;-)

Neen, je moet de [b:8f92d58646]combo[/b:8f92d58646]-update doen.

sorry verkeerd in het bericht gezet maar heb inderdaad die combo klaar staan nu. Dus die combo draaien en dan draait alles weer als een zonnetje ?