[Opgelost] OMT Bug: Ouder nieuws niet te zien

Als ik op de voorpagina klik op de “Toon Meer Nieuws” button, krijg ik dezelfde lijst te zien. Maw /page/2/ en verder doen het niet. (iPad)

 

https://www.onemorething.nl/categorie/nieuws/page/2/

Ook niet op de een iMac.

 

Als dat alles was. Ik erger mij aan een bug (treed niet altijd op) waarbij het invoerveld voor het plaatsen van een link in een reactie totaal verdwijnt.

En als het verschijnt lijkt het op een willekeurige plek te zijn.

@hendrik-ijzerbroot: Kun je daar een schermafbeelding van plaatsen? Deze kende ik (nog) niet.

@TheBigZ: daar is inmiddels melding van gemaakt. Dit probleem hebben we in het verleden al eerder gehad. Alleen was toen alleen pagina 2 niet terug te vinden. Nu werkt niets meer.

Als ik dus een reactie aan het intypen ben, vervolgens tekst selecteer om daar een link aan toe te kennen verschijnt de ene keer dat kleine invoer venstertje zoals hier, maar ook geregeld helemaal niet. Als ik dan, door de pagina te scrollen, probeert te achterhalen waar het staat vind ik dus niets. Soms verschijnt het op rare plekken zoals b.v. voor de helft buiten beeld hetzij boven hetzij beneden.

Het verschijnt dus op willekeurige plekken dus niet altijd op de plek als te zien in de afbeelding (wat ook een onlogische plek is).

Het zou eigenlijk steeds met het pijltje onder de geselecteerde tekst moeten verschijnen maar dat gebeurd dus niet.

Ik werk met Firefox maar daar ligt het niet aan aangezien het de ene keer goed gaat en de andere keer niet en ook omdat dit ooit goed gewerkt heeft.

 

js

Een boel JS errors!

hendrik ijzerbroot op 7 augustus 2020 om 19:30

 

Vreemd. Dit kan ik ik geen enkele browser (Safari, Safari TP, FireFox (78.2 én 79.0), Chrome Opera) reproduceren…

 

Zojuist klik ik op het link icoon en nu verschijnt het invoervenster haast buiten beeld. Zoals je ziet direct onder het adresveld van de browser terwijl het veld om het bericht in te voeren beneden staat. En soms zie ik het invoer venster helemaal niet. De versie van Firefox is 79.0 (up-to-date) maar ik heb er al langer last van dus.

 

 

In Safari gaat het bij mij goed. Ik heb al eerder iets vreemds meegemaakt tussen OMT en Firefox en toen hielp een herstart bleek later maar dat helpt nu niet. Ik heb al eens vanwege een ander probleem (niet gerelateerd aan OMT) de cache geleegd en cookies gewist maar dit veranderde niets aan het probleem in kwestie.

Welke versie macOS draai je?

High Sierra (dus 10.13.6) Werd geleverd op mijn nieuwe iMac. Vorige OS was Mavericks.

Komt goed uit; ik testte het ook op een iMac met High Sierra (10.13.6) en zowel met versie 78.2 en 79.0 van FireFox.

 

Toch moet ik helaas zeggen dat ik je probleem, zelfs na herhaaldelijk testen in diverse topics en met diverse vensters geopend, je probleem niet kan reproduceren.

Dan zal de oorzaak wel hier liggen al heb ik geen idee wat dan precies. Het heeft gewerkt ooit en ik weet niet meer precies wanneer het voor het eerst mis ging. Het komt en het gaat. Zolang het venster zichtbaar is kan ik natuurlijk de url plakken maar soms is het helemaal uit beeld en zie ik het dus nergens staan. In zo’n geval moet ik de url dus direct in het bericht plakken.

Scheelt het als je je venster na op de URL button te hebben geklikt, verschaalt (breder, smaller, hoger, minder hoog)? Bij alle browsers die ik testte, verdween de URL balk, om daarna opnieuw – op de juiste plek – weer te voorschijn te komen.

Bij mij verdwijnt hij ook even als ik de afmetingen verandert maar hij blijft op de zelfde onjuiste plek zitten.

Ik kom er ook zo juist achter dat de horizontale positie ongeveer overeenkomt met de positie van de geselecteerde tekst, maar verder blijft hij momenteel dus helemaal boven aan het venster staan.

Doet het probleem zich nog steeds voor als je de volgende stappen uitvoert:

  1. Sluit FireFox af
  2. Ga naar ? → Library/Bibliotheek → Preferences/Voorkeuren
  3. Verplaats het bestand org.mozilla.firefox.plist naar de desktop
  4. Start FireFox opnieuw op

Maakte niets uit. Op dit moment gebeurt er het volgende:

Het invoerveld voor de reactie staat in het midden van het venster, ik klik op het link icon en de inhoud schiet een stuk naar beneden zodat ik jou laatste bericht ziet staan en het invoerveld voor de reactie niet meer zichtbaar is (ik zie nog net de menubalk die er boven zit). Tegelijkertijd verscheen het invoerveld voor de URL helemaal niet. Is nergens te zien op de pagina. De afstand waarover de inhoud naar beneden schiet wordt beïnvloed door de verticale positie van de geselecteerde tekst. (De tekst zit zelf net steeds buiten beeld.)

 

Ik ontdekte nog iets vreemds: Firefox maakte na herstarten géén nieuw pref bestand aan (in ieder geval niet op de plek van de verwijderde) en mijn voorkeuren leken het zelfde dus geen default instellingen. Dat is raar want het verwijderde pref bestand had een recente bewerkingsdatum (gisteren). Dus het wordt wel gebruikt maar waar is het dan gebleven want als het gebruikt wordt zou er nu een ‘verse’ moeten staan met default instellingen. Ik had Firefox zo ingesteld dat er b.v. geen automatische updates plaatsvonden terwijl dat juist één van de default instellingen is maar ik zie nog steeds mijn eigen instelling staan.

 

Na wat zoeken zag ik dat het bestand “prefs.js” (staat in library / application support / Firefox / Profiles / wsg2crsg.default ) wel aangepast wordt op het moment dat je een voorkeur verandert. Maar daar blijf ik vanaf want ik heb slechte ervaringen met veranderen van de hier aanwezige data.

 

Ik betwijfel overigens of voorkeuren iets te maken hebben met het verwerken van dit aspect op OMT.

Je zou het bestand even kunnen verplaatsen en dan FireFox opnieuw opstarten. Als het probleem dan niet is opgelost, kan je hem altijd terugzetten.

Net gedaan, maakt ook niets uit.

Vaag probleem ?

Heb jij nog aparte plugins actief in FireFox?

Wat noem je apart? Maar zoals gezegd het heeft ooit gewerkt. Dit probleem heb ik nu ik geloof een jaar of zo maar precies weet ik dat niet meer.

Ik heb de volgende extensies geïnstalleerd:

addblock plus, download sound, Fire Find, FlagFox, Ghostery, Video Downloadhelper, Save to read, Zoom

Verder geen extra plug-ins (alleen de meegeleverde die noodzakelijk zijn)