[Opgelost] Onbekend mac-icoon

Ik heb een vraagje over een icoon dat ik tegen kwam in mijn MacBook. Wat is de naam van dit icoon?

[img:2750f07974]http://img218.imageshack.us/img218/9831/onbekendicoonwn9.jpg[/img:2750f07974]

Bij voorbaat dank

Dat is volgens mij dat logo van dat je een bestand opend ofzoo toch... Een zip. bestand toch? Weet niet zeker hoor! :innocent:

Hier staat ie ook, met nog een stuk of wat. Het is dus een bekende... http://gallery.mac.com/cargoplex#100145/app&bgcolor=black

Nou dat wat iPJ zegt is het in ieder geval helemaal niet. Dit is het icoon dat je ziet als een applicatie (programma's) geen eigen icoon heeft. Je kan dit dus zien als het standaard icoon voor een programma is net als een standaard icoon voor een standaard map. Veel interessanter is natuurlijk hoe de applicatie heet en wat die doet. als je die link bekijkt dan staat daar achteraan in de url app&backgr=black dat vertaal ik "even" naar applicatie icoon met zwarte achtergrond :wink:

@sypie

De link van je is levert net niet het gewenste resultaat op. Want als ik de iconen download, en naar de naam gaat kijken, dan heet het icoon “app”. En staat hij naast “app-1”.

Daarom denk ik dat die naam niet de goede is

Dat is een generiek icoon voor een programma in het Mac OS. ([i:a1059e3813]ge·ne·riek: bn - voor alle gevallen geldend[/i:a1059e3813])

Dus als een programma, bv uit een download of een cd, geen eigen icoon heeft en Mac OS herkent het als een programma, wordt dit icoon automatisch toegewezen.
Als je op dat icoon cmd+i (Toon info) toepast, wat staat er dan zoal? In het bijzonder onder Algemeen: Soort: en Naam en extensie:?

!gamma :o

Als ik cmd+i doe, krijg ik deze info

[img:710400cc9e]http://img254.imageshack.us/img254/298/afbeelding4uz8.th.png[/img:710400cc9e]
[img:710400cc9e]http://img84.imageshack.us/img84/1240/afbeelding5fs3.th.png[/img:710400cc9e]

De naam is gewoon hetgeen wat ik eraan gegeven heb, en dat was in voorvertoning

[quote:6d60c43fa2="MouseMighty"]Dit is het icoon dat je ziet als een applicatie (programma's) geen eigen icoon heeft. Je kan dit dus zien als het standaard icoon voor een programma is net als een standaard icoon voor een standaard map.[/quote:6d60c43fa2] + [quote:6d60c43fa2="Oppie"]Dat is een generiek icoon voor een programma in het Mac OS. ([i:6d60c43fa2]ge·ne·riek: bn - voor alle gevallen geldend[/i:6d60c43fa2]) Dus als een programma, bv uit een download of een cd, geen eigen icoon heeft en Mac OS herkent het als een programma, wordt dit icoon automatisch toegewezen.[/quote:6d60c43fa2]

Dus normaal gesproken als je dubbelklikt op dat icoon en er begint een applicatie te draaien heeft die applicatie het standaard (generieke) icoon voor een programma. Als er niets gebeurd en je afbeelding wordt alleen geopend in Voorvertoning dan is het alleen de afbeelding/icoon zelf. Als ik zo naar de info kijk is het laatste van toepassing. Kortom het is een los icoon dat niet aan een applicatie hangt. Net als al die “lege” iconen die je bij bv The iconfactory kan downen en zelf aan mappen en applicaties kan toewijzen. !klant (en weer verlaat een tevreden…)

Waar staat het icoon eigenlijk? Zie je het via de Finder: Zoek naar>Alle afbeeldingen?

@MouseMighty: hartelijk dank voor de uitleg. Mijn probleem is opgelost

@Oppie: ik heb dit icoon ooit ergens uit de duistere krochten van mijn mac gevist. Het komt ergens uit de map"systeem" of “bibliotheek”

En er kan een slotje op.

Euh als je niet goed weet wat die "duistere krochten" zijn kan je er beter even wegblijven voordat je hele MacBook een duistere krocht wordt :wink:

Sluit ik me bij aan (nu we toch een duo-baan hier hebben): afblijven & wegblijven van die 'duistere krochten'! :innocent:

Want misschien heb je nu het OS zijn generieke app. icoon ontnomen…

Zo erg is het nu ook niet, alles is nog keurig op zijn plek

[quote:f0ff258c58="sypie"]Hier staat ie ook, met nog een stuk of wat. Het is dus een bekende... http://gallery.mac.com/cargoplex#100145/app&bgcolor=black[/quote:f0ff258c58] Wel mooi, al die grote iconen. Ik had een tijdje geleden een oefening geschreven om met de Mac te leren werken en toen had ik, om het Finder icoontje te verkrijgen, het programma Finder opgezocht, de mapweergave ingesteld op symbolen van 128 bij 128 pixels en toen een schermafbeelding gemaakt (van een deel van het scherm: command+shift+4).

Ik geloof dat ik het Finder icoon gevonden had in de systeemmap (behorende bij Mac OS 9), want ik had die oefening gemaakt op een PowerPC-Mac met Tiger.